Komiek Volodymyr Zelenski wint presidentsverkiezingen Oekraïne

Komiek Volodymyr Zelenski wint presidentsverkiezingen Oekraïne

Komiek, acteur en televisiepersoonlijkheid Volodymyr Zelenski heeft op zondag 21 april de Oekraïense presidentverkiezingen gewonnen. In de exitpoll kreeg de 41-jarige presidentkandidaat ruim 70% van de stemmen. De zittend president, Petro Poroshenko, kreeg nog geen 25%.

De verkiezingen, die al sinds de annexatie van de Krim in 2014 niet zijn gehouden, weet dus een grote verandering teweeg te brengen. Poroshenko gaf zijn ruime nederlaag snel toe, en feliciteerde Zelenski met zijn nieuwe positie.

De stemgerechtigde Oekraïners rekenden vooral af met Poroshenko, omdat hij de corruptie in het land en de oorlog in de Donetsbekken niet wist te bestrijden. Zelenski had voor de Oekraïense verkiezingen geen politieke ervaring. In een populaire Oekraïense televisieserie speelt Zelensky een docent die plotseling president wordt.

Komiek Volodymyr Zelenski wint presidentsverkiezingen Oekraïne Komiek, acteur en televisiepersoonlijkheid Volodymyr Zelenski heeft op zondag 21 april de Oekraïense presidentverkiezingen gewonnen. In de exitpoll kreeg de 41-jarige presidentkandidaat ruim 70% van de stemmen. De zittend president, Petro Poroshenko, kreeg nog geen 25%. De verkiezingen, die al sinds de annexatie van de Krim in 2014 niet zijn gehouden, weet dus een grote verandering teweeg te brengen. Poroshenko gaf zijn ruime nederlaag snel toe, en feliciteerde Zelenski met zijn nieuwe positie. De stemgerechtigde Oekraïners rekenden vooral af met Poroshenko, omdat hij de corruptie in het land en de oorlog in de Donetsbekken niet wist te bestrijden. Zelenski had voor de Oekraïense verkiezingen geen politieke ervaring. In een populaire Oekraïense televisieserie speelt Zelensky een docent die plotseling president wordt. Robert Jensen: 'Mark Rutte onderdrukt Nederlandse stemmers' Bekijk deze video » Wat staat er precies in het Rusland-rapport van Robert Mueller? Bekijk deze video »
Nieuws :
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Komiek Volodymyr Zelenski wint presidentsverkiezingen Oekraïne of klik hier als je dit een leuke video vindt:
Tags: rusland, verkiezingen, campagne, oekraïne, samenwerken, komiek, de krim, krim

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.