Kroning Charles III: David Attenborough praat over zijn vriend koning Charles

Kroning Charles III: David Attenborough praat over zijn vriend koning Charles

Zaterdag 6 mei 2023 om 10:58

Vandaag (zaterdag 6 mei) is de kroning van de Britse koning Charles III. De ceremonie is LIVE te volgen via Gids.TV.

Een spannende dag, vandaag, in Groot-Brittannië. De kroning van hun nieuwe koning, Charles III, is aangebroken en dat wordt groots aangepakt.

De ceremonie
De kroning is een lange aangelegenheid. De dag begint met een optocht vanaf Buckingham Palace, hiermee wordt de nieuwe koning begeleid naar de Westminster Abbey, waar de kroning gaat plaatsvinden. Daarna volgt de eeuwen oude ceremonie, die gebaseerd is op vele tradities. Aan het eind van de dag zal de bekende balkon scene plaats vinden, die weer vele Britten zal trekken naar het balkon van Buckingham Palace.

Bekijk hier de vele tradities die te zien zullen zijn tijdens de kroning van Charles III.

Modernisatie
Ook al is de monarchie van het Verenigd Koninkrijk gebouwd op eeuwen oude tradities, wilt de nieuwe koning wel moderniseren. Zo zijn gelovige leiders van meerdere geloven aanwezig. Ook zijn, naast adel, 'gewone' Britten uitgenodigd voor de ceremonie.

Prins Harry zal aanwezig zijn tijdens de kroning, zijn vrouw Megan blijft thuis.

De gruweldaden van Britse slavernij
De kroningsceremonie wordt overschaduwd door de moderne vragen van de maatschappij. Veel objecten en juwelen zijn gestolen tijdens de slavernijtijd van het Britse koninkrijk. De bekendste diamant, de Koh-i-noor, zal niet aanwezig zijn tijdens deze ceremonie, maar is nog altijd een 'hot topic'. De beroemdste diamant ter wereld, die wordt geschat op een waarde van 140 à 400 miljoen euro, is een van de beroemdste delen van de Britse kroonjuwelen. Volgens de Britten werd hij halfweg de 19de eeuw “geschonken” aan Queen Victoria, volgens de Indiërs (die vroeger gekoloniseerd waren door de Britten) werd hij “gestolen”.

Bekijk hieronder beelden van David Attenborough die praat over koning Charles III.

Kroning Charles III: David Attenborough praat over zijn vriend <em>koning Charles</em> Vandaag (zaterdag 6 mei) is de kroning van de Britse koning Charles III. De ceremonie is LIVE te volgen via Gids.TV. Een spannende dag, vandaag, in Groot-Brittannië. De kroning van hun nieuwe koning, Charles III, is aangebroken en dat wordt groots aangepakt. De ceremonieDe kroning is een lange aangelegenheid. De dag begint met een optocht vanaf Buckingham Palace, hiermee wordt de nieuwe koning begeleid naar de Westminster Abbey, waar de kroning gaat plaatsvinden. Daarna volgt de eeuwen oude ceremonie, die gebaseerd is op vele tradities. Aan het eind van de dag zal de bekende balkon scene plaats vinden, die weer vele Britten zal trekken naar het balkon van Buckingham Palace. Bekijk hier de vele tradities die te zien zullen zijn tijdens de kroning van Charles III. ModernisatieOok al is de monarchie van het Verenigd Koninkrijk gebouwd op eeuwen oude tradities, wilt de nieuwe koning wel moderniseren. Zo zijn gelovige leiders van meerdere geloven aanwezig. Ook zijn, naast adel, 'gewone' Britten uitgenodigd voor de ceremonie. Prins Harry zal aanwezig zijn tijdens de kroning, zijn vrouw Megan blijft thuis. De gruweldaden van Britse slavernijDe kroningsceremonie wordt overschaduwd door de moderne vragen van de maatschappij. Veel objecten en juwelen zijn gestolen tijdens de slavernijtijd van het Britse koninkrijk. De bekendste diamant, de Koh-i-noor, zal niet aanwezig zijn tijdens deze ceremonie, maar is nog altijd een 'hot topic'. De beroemdste diamant ter wereld, die wordt geschat op een waarde van 140 à 400 miljoen euro, is een van de beroemdste delen van de Britse kroonjuwelen. Volgens de Britten werd hij halfweg de 19de eeuw “geschonken” aan Queen Victoria, volgens de Indiërs (die vroeger gekoloniseerd waren door de Britten) werd hij “gestolen”. Bekijk hieronder beelden van David Attenborough die praat over koning Charles III. Bekijk ook Video: Niet Willem-Alexander maar Amalia gaat naar kroning King Charles Bekijk deze video » King Charles druk aan het oefenen voor kroning: 'Hij is zenuwachtig' (video) Bekijk deze video » Gaan 'onderdanen' in VK en Gemenebest knielen voor King Charles III? (Goedemorgen Nederland) Bekijk deze video » Zien: repetitie Britse kroning zit erop, maar zijn de Britten er wel klaar voor? Bekijk deze video » Hoe gaat de kroning van Charles in zijn werk? 'Vol van eeuwenoude rituelen' Bekijk deze video »
TV :

Actuele video's

Meer actuele video's