Over Leven met Gerard Sprong gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Over Leven met Gerard Sprong gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Over Leven met Gerard Sprong gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het prachtige interviewprogramma Over Leven is dit seizoen terug met een interview met Gerard Sprong, strafpleiter met een bijzonder verhaal. Meesterinterviewer Coen Verbraak interviewt hem uitgebreid. EuthanasieStrafpleiter Gerard Spong werd geboren in Paramaribo, als zoon van de enige psychiater van Suriname. Hij voerde de verdediging in veel geruchtmakende strafzaken en was betrokken bij historische arresten door de Hoge Raad, zoals de euthanasiewetgeving. Bijna doodTwee keer ontsnapte hij aan de dood. De eerste keer was in 1980 in Suriname bij een schijnexecutie en de tweede keer in 2022 in Nederland. Toen werd acute corona hem bijna fataal.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Woensdag 10 mei 2023 om 20:58

Het prachtige interviewprogramma Over Leven is dit seizoen terug met een interview met Gerard Sprong, strafpleiter met een bijzonder verhaal. Meesterinterviewer Coen Verbraak interviewt hem uitgebreid.

Euthanasie
Strafpleiter Gerard Spong werd geboren in Paramaribo, als zoon van de enige psychiater van Suriname. Hij voerde de verdediging in veel geruchtmakende strafzaken en was betrokken bij historische arresten door de Hoge Raad, zoals de euthanasiewetgeving.

Bijna dood
Twee keer ontsnapte hij aan de dood. De eerste keer was in 1980 in Suriname bij een schijnexecutie en de tweede keer in 2022 in Nederland. Toen werd acute corona hem bijna fataal.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Over Leven

Actuele video's

Meer actuele video's