Muzieklegende Tina Turner overleden op 83-jarige leeftijd, bekijk hier haar grootste hits

Muzieklegende Tina Turner overleden op 83-jarige leeftijd, bekijk hier haar grootste hits

Tina Turner was een ware muzieklegende. Een unieke artiest waarvan iedereen wel een nummer kende. Tina Turner, The Queen of Rock 'n Roll, is op 83-jarige leeftijd overleden. Een woordvoerder van de zangeres liet weten dat Turner na een langdurige ziekte in haar huis vlakbij Zurich (Zwitserland) is gestorven.

Ike & Tina Turner
Tina Turner brak door in de jaren 60 en 70 samen met haar toenmalige man Ike, met wie ze een turbulente relatie onderhield. Dit duo bracht veel hits uit, zoals River Deep-Mountain High, Nutbush City Limits en Proud Mary.

")

Solo tijd
Het begin van Turner’s solocarrière verliep moeizaam. Haar eerste twee albums flopten en het was daarna nog moeilijk een platencontract te krijgen. Tot haar solodoorbraak in 1979 met het gecoverde nummer Let's Stay Together. Een hit werd het in Europa en uiteindelijk ook in Amerika. Daarna volgde al snel de hit What's Love Got To Do With It. Het echte grote succes kwam met het album Private Dancer met de gelijknamige megahit. Het nummer Private Dancer werd geschreven door Mark Knopfler, de frontman van de Dire Straits.

Bewogen leven
Tina Turners leven was er een met veel hoogte, maar ook diepte punten. Haar gewelddadige huwelijk met Ike Turner heeft haar veel trauma aangedaan. Dit leiden ook tot een latere PTSS-diagnose. Ook heeft turner veel tragedie gekend, zoals het overlijden van haar zoon, die in 2018 zichzelf van het leven beroofde. Turner leefde na haar afscheidstournee in een kasteel net buiten Zurich in Zwitserland. In deze periode is ze ook hertrouwd.

Bekijk hieronder een van Tina Turners grootste hits.

Muzieklegende <em>Tina Turner</em> overleden op 83-jarige leeftijd, bekijk hier haar grootste hits Tina Turner was een ware muzieklegende. Een unieke artiest waarvan iedereen wel een nummer kende. Tina Turner, The Queen of Rock 'n Roll, is op 83-jarige leeftijd overleden. Een woordvoerder van de zangeres liet weten dat Turner na een langdurige ziekte in haar huis vlakbij Zurich (Zwitserland) is gestorven. Ike & Tina TurnerTina Turner brak door in de jaren 60 en 70 samen met haar toenmalige man Ike, met wie ze een turbulente relatie onderhield. Dit duo bracht veel hits uit, zoals River Deep-Mountain High, Nutbush City Limits en Proud Mary. Ike & Tina Turner - Nutbush City Limits (1973") Ike & Tina Turner Revue "Proud Mary" on The Ed Sullivan Show Solo tijdHet begin van Turner’s solocarrière verliep moeizaam. Haar eerste twee albums flopten en het was daarna nog moeilijk een platencontract te krijgen. Tot haar solodoorbraak in 1979 met het gecoverde nummer Let's Stay Together. Een hit werd het in Europa en uiteindelijk ook in Amerika. Daarna volgde al snel de hit What's Love Got To Do With It. Het echte grote succes kwam met het album Private Dancer met de gelijknamige megahit. Het nummer Private Dancer werd geschreven door Mark Knopfler, de frontman van de Dire Straits. Tina Turner - Private Dancer Tina Turner - What's Love Got To Do With It Tina Turner - Let's Stay Together Bewogen levenTina Turners leven was er een met veel hoogte, maar ook diepte punten. Haar gewelddadige huwelijk met Ike Turner heeft haar veel trauma aangedaan. Dit leiden ook tot een latere PTSS-diagnose. Ook heeft turner veel tragedie gekend, zoals het overlijden van haar zoon, die in 2018 zichzelf van het leven beroofde. Turner leefde na haar afscheidstournee in een kasteel net buiten Zurich in Zwitserland. In deze periode is ze ook hertrouwd. Bekijk hieronder een van Tina Turners grootste hits. Bekijk ook Woensdag op tv: What's Love Got to Do with It over het leven van Tina Turner (trailer) Bekijk deze video » Avastars: Skye en Bengelo zingen River Deep, Mountain High van Tina Turner (video) Bekijk deze video » Shockerend: legendarische zangeres Tina Turner overleden Bekijk deze video »
Nieuws :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV