Samenvatting kwalificatie GP Monaco 2023

Samenvatting kwalificatie GP Monaco 2023

Samenvatting <em>kwalificatie GP Monaco</em> 2023 Hier zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Monaco, die zaterdag 27 mei 2023 wordt gereden. Max Verstappen was tijdens de laatste twee trainingen wederom het snelst. De Nederlander zal daarom met een goed gevoel richting de kwalificatie gaan. Tijdens de Kwalificatie reed Max een geweldige Q3 en pakte daarmee zijn eerste pole in Monaco. Q1Q1 werd heel even stilgelegd vanwege een rode vlag. Sergio Perez de teamgenoot van Max Verstappen raakte direct aan het begin van de sessie de muur en zal morgen achteraan moeten starten. Max klokte de snelste tijd. Wellicht de grootste verassingen waren de tweede tijd van Tsunoda en de derde tijd voor Albon.De eerste uitvallers waren Perez, Zhou, Hulkenberg, Magnussen en Sargeant. Q2Voor Bottas, Stroll, Albon, de Vries en Piastri is Q2 het eindstation. Verstappen was wederom het snelst. Q3In een geweldige laatste sessie klokte Max de snelste tijd vlak voor Fernando Alonso. Nog nooit eerder pakte Verstappen de pole in Monaco. PoleDe pole is voor Verstappen. Gevolgd door Alonso en Leclerc. Uitslag kwalificatie GP Monaco Max Verstappen (Redbull) Fernando Alonso (Aston Martin) Charles Leclerc (Ferrari) Esteban Ocon (Alpine) Carlos Sainz (Ferrari) Lewis Hamilton (Mercedes) Pierre Gasly (Alpine) George Russel (Mercedes) Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) Lando Norris (McLaren) Oscar Piastri (McLaren) Nyck de Vries (Alpha Tauri) Alexander Albon (Williams) Lance Stroll (Aston Martin) Valtteri Bottas (Alfa Romeo) Logan Sargeant (Williams) Kevin Magnussen (Haas) Nico Hulkenberg (Haas) Guanyu Zhou (Alfa Romeo) Sergio Perez (Redbull) Bekijk hier alle video's van de GP van Monaco
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie GP Monaco 2023

Hier zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Monaco, die zaterdag 27 mei 2023 wordt gereden. Max Verstappen was tijdens de laatste twee trainingen wederom het snelst. De Nederlander zal daarom met een goed gevoel richting de kwalificatie gaan. Tijdens de Kwalificatie reed Max een geweldige Q3 en pakte daarmee zijn eerste pole in Monaco.

Q1
Q1 werd heel even stilgelegd vanwege een rode vlag. Sergio Perez de teamgenoot van Max Verstappen raakte direct aan het begin van de sessie de muur en zal morgen achteraan moeten starten. Max klokte de snelste tijd. Wellicht de grootste verassingen waren de tweede tijd van Tsunoda en de derde tijd voor Albon.
De eerste uitvallers waren Perez, Zhou, Hulkenberg, Magnussen en Sargeant.

Q2
Voor Bottas, Stroll, Albon, de Vries en Piastri is Q2 het eindstation. Verstappen was wederom het snelst.

Q3
In een geweldige laatste sessie klokte Max de snelste tijd vlak voor Fernando Alonso. Nog nooit eerder pakte Verstappen de pole in Monaco.

Pole
De pole is voor Verstappen. Gevolgd door Alonso en Leclerc.

Uitslag kwalificatie GP Monaco

 1. Max Verstappen (Redbull)
 2. Fernando Alonso (Aston Martin)
 3. Charles Leclerc (Ferrari)
 4. Esteban Ocon (Alpine)
 5. Carlos Sainz (Ferrari)
 6. Lewis Hamilton (Mercedes)
 7. Pierre Gasly (Alpine)
 8. George Russel (Mercedes)
 9. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri)
 10. Lando Norris (McLaren)
 11. Oscar Piastri (McLaren)
 12. Nyck de Vries (Alpha Tauri)
 13. Alexander Albon (Williams)
 14. Lance Stroll (Aston Martin)
 15. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
 16. Logan Sargeant (Williams)
 17. Kevin Magnussen (Haas)
 18. Nico Hulkenberg (Haas)
 19. Guanyu Zhou (Alfa Romeo)
 20. Sergio Perez (Redbull)

Bekijk hier alle video's van de GP van Monaco

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV