ZIEN: brand in Limburgs Nationaal Park De Maasduinen, wind is de boosdoener

ZIEN: brand in Limburgs Nationaal Park De Maasduinen, wind is de boosdoener

ZIEN: brand in Limburgs <em>Nationaal Park De Maasduinen</em>, wind is de boosdoener Nationaal Park De Maasduinen rond het Noord-Limburgse dorp Bergen is zondagavond (4 juni) getroffen door een grote brand. De hulpdiensten bestreden het vuur met groot materieel, maar de wind bleef de boosdoener. Lees verder onder de video. Uitgedroogde heideDe brandweer werd vlak na 16.30 uur gealarmeerd voor een bos- en heidebrand aan de Ceresweg bij Bergen. Op dat moment stond zo'n hectare natuur in brand. De sterke wind joeg de vlammen snel over de uitgedroogde heide. Inmiddels is de brand onder controle. Hogere temperaturen in aantochtAan het einde van de week waait de wind wat meer uit het oosten, en dat betekent: warmere lucht. Het lijkt erop dat de temperaturen een stuk omhooggaan dit weekend. Zo zien we in de weersverwachting van de komende dagen dat het vrijdag 27 graden wordt en zaterdag zelfs 29. Een heerlijk warm weekend hebben we dus voor de boeg. Hopelijk zonder natuurbrandjes. Bekijk hierboven de Hart van Nederland-video met beelden van de brand in het Nationaal Park De Maasduinen. Bekijk ook Video: noodtoestand uitgeroepen in Canada vanwege verwoestende bosbranden Bekijk deze video » Opgepast deze zomer: Aziatische hoornaar bedreigt Nederlandse natuur (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.

Nationaal Park De Maasduinen rond het Noord-Limburgse dorp Bergen is zondagavond (4 juni) getroffen door een grote brand. De hulpdiensten bestreden het vuur met groot materieel, maar de wind bleef de boosdoener.

Lees verder onder de video.

Uitgedroogde heide
De brandweer werd vlak na 16.30 uur gealarmeerd voor een bos- en heidebrand aan de Ceresweg bij Bergen. Op dat moment stond zo'n hectare natuur in brand. De sterke wind joeg de vlammen snel over de uitgedroogde heide. Inmiddels is de brand onder controle.

Hogere temperaturen in aantocht
Aan het einde van de week waait de wind wat meer uit het oosten, en dat betekent: warmere lucht. Het lijkt erop dat de temperaturen een stuk omhooggaan dit weekend. Zo zien we in de weersverwachting van de komende dagen dat het vrijdag 27 graden wordt en zaterdag zelfs 29. Een heerlijk warm weekend hebben we dus voor de boeg. Hopelijk zonder natuurbrandjes.

Bekijk hierboven de Hart van Nederland-video met beelden van de brand in het Nationaal Park De Maasduinen.

Actuele video's

Meer actuele video's