Brandbom: woning Tuindorp-Buiksloot in Amsterdam-Noord bekogeld

Brandbom: woning Tuindorp-Buiksloot in Amsterdam-Noord bekogeld

Brandbom: woning <em>Tuindorp-Buiksloot</em> in <em>Amsterdam-Noord</em> bekogeld Lig je lekker in je bed, moet je ineens je woning uit. In de nacht van zondag moesten meerdere bewoners van een woning in Amsterdam-Noord opeens hun huis verlaten vanwege een aanval met een brandbom. De politie onderzoekt het huis en de verbrande voordeur. Bekijk de Hart van Nederland-beelden hierboven. Bom veroorzaakt gat in voordeurOmdat de voordeur in brand stond moesten de bewoners via de achterdeur het pand verlaten. Volgens de politie werd het explosief rond 03.00 uur tegen de voordeur van het huis aan de Urkstraat gegooid. De hevige explosie veroorzaakte een groot gat in de voordeur van de woning in de wijk Tuindorp-Buiksloot. BeemsterstraatOngeveer twintig minuten later vond er nog een incident plaats, dit keer in de Beemsterstraat, zo'n twee kilometer verderop. Bij meerdere brievenbussen van een portiekwoning werd zwaar vuurwerk naar binnen gegooid. Daarbij zijn er geen gewonden gevallen, maar er is wel aanzienlijke schade ontstaan, zo meldt de politie. "De politie onderzoekt momenteel of er een verband bestaat tussen deze twee gebeurtenissen. De hulpdienst roept getuigen op om zich te melden met informatie die kan bijdragen aan het onderzoek", laat Hart van Nederland weten. Bekijk de Hart van Nederland-video met beelden van de getroffen woning hierboven. Bekijk ook ZIEN: brand in Limburgs Nationaal Park De Maasduinen, wind is de boosdoener Bekijk deze video » Drama in trein door treinstoring Amsterdam: "Lampen gingen uit, iedereen er weer uit" Bekijk deze video »
Nieuws :
Maandag 5 juni 2023 om 10:32

Lig je lekker in je bed, moet je ineens je woning uit. In de nacht van zondag moesten meerdere bewoners van een woning in Amsterdam-Noord opeens hun huis verlaten vanwege een aanval met een brandbom. De politie onderzoekt het huis en de verbrande voordeur. Bekijk de Hart van Nederland-beelden hierboven.

Bom veroorzaakt gat in voordeur
Omdat de voordeur in brand stond moesten de bewoners via de achterdeur het pand verlaten. Volgens de politie werd het explosief rond 03.00 uur tegen de voordeur van het huis aan de Urkstraat gegooid. De hevige explosie veroorzaakte een groot gat in de voordeur van de woning in de wijk Tuindorp-Buiksloot.

Beemsterstraat
Ongeveer twintig minuten later vond er nog een incident plaats, dit keer in de Beemsterstraat, zo'n twee kilometer verderop. Bij meerdere brievenbussen van een portiekwoning werd zwaar vuurwerk naar binnen gegooid. Daarbij zijn er geen gewonden gevallen, maar er is wel aanzienlijke schade ontstaan, zo meldt de politie. "De politie onderzoekt momenteel of er een verband bestaat tussen deze twee gebeurtenissen. De hulpdienst roept getuigen op om zich te melden met informatie die kan bijdragen aan het onderzoek", laat Hart van Nederland weten.

Bekijk de Hart van Nederland-video met beelden van de getroffen woning hierboven.

Actuele video's

Meer actuele video's