Van Bahia tot Brooklyn, Caribische verhalen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Van Bahia tot Brooklyn, Caribische verhalen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Van Bahia tot Brooklyn, Caribische verhalen gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de nieuwe reisserie onderzoekt journalist Nina Jurna in zeven landen hoe de geschiedenis doorwerkt in het heden en hoe dit leidt tot een nieuwe Caribische cultuur. Eerste afleveringIn de eerste aflevering reist Nina af naar Brazilië. Het Zuid-Amerikaanse land is een harde klassenmaatschappij, waarin de geprivilegieerde en hoge posities overwegend door de witte Braziliaanse bovenklasse worden ingevuld. In Rio is het slavernijverleden letterlijk weggemoffeld. SmeltkroesMaar hoe zit dat in Salvador, de hoofdstad van de deelstaat Bahia, waar het overgrote deel van de bevolking zwart is? Nina Jurna verhuisde in 2011 naar Brazilië in de veronderstelling daar de ideale gemengde samenleving te vinden: een smeltkroes van kleuren en culturen. Dat bleek al snel een illusie.
Uitzending :
Van Bahia tot Brooklyn, Caribische verhalen gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In de nieuwe reisserie onderzoekt journalist Nina Jurna in zeven landen hoe de geschiedenis doorwerkt in het heden en hoe dit leidt tot een nieuwe Caribische cultuur.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering reist Nina af naar Brazilië. Het Zuid-Amerikaanse land is een harde klassenmaatschappij, waarin de geprivilegieerde en hoge posities overwegend door de witte Braziliaanse bovenklasse worden ingevuld. In Rio is het slavernijverleden letterlijk weggemoffeld.

Smeltkroes
Maar hoe zit dat in Salvador, de hoofdstad van de deelstaat Bahia, waar het overgrote deel van de bevolking zwart is? Nina Jurna verhuisde in 2011 naar Brazilië in de veronderstelling daar de ideale gemengde samenleving te vinden: een smeltkroes van kleuren en culturen. Dat bleek al snel een illusie.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Van Bahia tot Brooklyn, Caribische verhalen

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV