BNNVARA vreest dat Matthijs van Nieuwkerk vertrekt door 'te laag' salaris

BNNVARA vreest dat Matthijs van Nieuwkerk vertrekt door 'te laag' salaris

<em>BNNVARA</em> vreest dat <em>Matthijs van Nieuwkerk</em> vertrekt door 'te laag' salaris Er is weer commotie rond het salaris van Matthijs van Nieuwkerk. Eerder werd bekend dat NPO-presentatoren niet meer mogen gaan verdienen dan de balkenendenorm van 194.000 euro. BNNVARA is bang dat Van Nieuwkerk door deze regel zal vertrekken. Vertrek naar commerciële zender?Matthijs verdiende eerder een half miljoen euro per jaar, dit is al teruggeschroefd. Maar mediadirecteur Gert-Jan Hox van BNNVARA is bang dat als straks zijn salaris wordt verlaagd naar 194.000 euro, dat de presentator zal vertrekken naar een commerciële zender. Hij wil daarom een uitzondering kunnen maken, om Van Nieuwkerk meer te betalen dan de balkenendenorm. CDA verbaasdHarry van der Molen van het CDA reageert verbaasd op deze uitspraak in Goedemorgen Nederland. Hij vindt het opvallend, omdat het tegen de regel ingaat die eerder is afgesproken. Bekijk de video hierboven met het verhaal en zijn reactie. DWDD gemist? Excuses van Matthijs van Nieuwkerk over uitzending Bekijk deze video » Mag Matthijs van Nieuwkerk meer verdienen dan Premier Rutte? Bekijk deze video »
TV :
BNNVARA vreest dat Matthijs van Nieuwkerk vertrekt door 'te laag' salaris

Er is weer commotie rond het salaris van Matthijs van Nieuwkerk. Eerder werd bekend dat NPO-presentatoren niet meer mogen gaan verdienen dan de balkenendenorm van 194.000 euro. BNNVARA is bang dat Van Nieuwkerk door deze regel zal vertrekken.

Vertrek naar commerciële zender?
Matthijs verdiende eerder een half miljoen euro per jaar, dit is al teruggeschroefd. Maar mediadirecteur Gert-Jan Hox van BNNVARA is bang dat als straks zijn salaris wordt verlaagd naar 194.000 euro, dat de presentator zal vertrekken naar een commerciële zender. Hij wil daarom een uitzondering kunnen maken, om Van Nieuwkerk meer te betalen dan de balkenendenorm.

CDA verbaasd
Harry van der Molen van het CDA reageert verbaasd op deze uitspraak in Goedemorgen Nederland. Hij vindt het opvallend, omdat het tegen de regel ingaat die eerder is afgesproken. Bekijk de video hierboven met het verhaal en zijn reactie.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op BNNVARA vreest dat Matthijs van Nieuwkerk vertrekt door 'te laag' salaris of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen