Bekijk de Nationale Dodenherdenking op de Dam terug

Bekijk de Nationale Dodenherdenking op de Dam terug

Bekijk de <em>Nationale Dodenherdenking</em> op de <em>Dam</em> terug Bekijk de Nationale Dodenherdenking van 4 mei op de Dam in Amsterdam, die is uitgezonden op o.a. NPO 1, hier terug. Bekijk de 4 mei herdenking op de Waalsdorpervlakte Bekijk deze video » Tijdens de herdenking worden de oorlogsslachtoffers die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog herdacht. De eerste krans werd vlak voor 20.00 uur bij het Nationaal Monument door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima gelegd. Het Taptoe-signaal werd gespeeld door sergeant Leo Harmsen. Met dit signaal werden de twee minuten stilte ingeluid. Na het leggen van de vijf kransen voor aparte groepen slachtoffers, hield de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema een toespraak. Ook werden er kransen gelegd door andere overheidsinstanties, zoals de Staten Generaal.
Live :
Bekijk de Nationale Dodenherdenking op de Dam terug

Bekijk de Nationale Dodenherdenking van 4 mei op de Dam in Amsterdam, die is uitgezonden op o.a. NPO 1, hier terug.

Tijdens de herdenking worden de oorlogsslachtoffers die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

De eerste krans werd vlak voor 20.00 uur bij het Nationaal Monument door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima gelegd. Het Taptoe-signaal werd gespeeld door sergeant Leo Harmsen. Met dit signaal werden de twee minuten stilte ingeluid.

Na het leggen van de vijf kransen voor aparte groepen slachtoffers, hield de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema een toespraak. Ook werden er kransen gelegd door andere overheidsinstanties, zoals de Staten Generaal.

Bekijk hier alle video's en artikelen van NOS Herdenking Slavernijverleden
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bekijk de Nationale Dodenherdenking op de Dam terug of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen