Legendarische actrice Doris Day overleden

Legendarische actrice Doris Day overleden

De legendarische Amerikaanse actrice Doris Day is op 97-jarige leeftijd overleden. Het is nog niet bekend wat de doodsoorzaak is, maar haar dood is bevestigd door Associated Press (AP).

Musicalster
Doris Day was één van de grootste filmsterren van de jaren vijftig en zestig, toen ze in veel populaire romantische comedy's en musicals speelde. Ze was dan ook een veelgeprezen zangeres en scoorde hits met nummers als 'A Guy Is a Guy' (1952), 'Secret Love' (1954) en 'Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be)' (1956). Zelf was ze het onderwerp van een beroemd nummer van Doe Maar.

Films
Day ontving een Oscarnominatie voor haar hoofdrol in de romantische comedy Pillow Talk (1959). Enkele andere beroemde films waarin ze speelde zijn Calamity Jane (1953), Love Me or Leave Me (1955), Alfred Hitchcocks The Man Who Knew Too Much (1956), Teacher's Pet (1958), Lover Come Back (1961) en Send Me No Flowers (1964). Verder speelde ze nog in The Doris Day Show (1968-1973), die ook in Nederland werd uitgezonden.

Bekijk hieronder het nummer 'Que Sera, Sera' uit de film The Man Who Knew Too Much.

Legendarische actrice <em>Doris Day</em> overleden De legendarische Amerikaanse actrice Doris Day is op 97-jarige leeftijd overleden. Het is nog niet bekend wat de doodsoorzaak is, maar haar dood is bevestigd door Associated Press (AP). MusicalsterDoris Day was één van de grootste filmsterren van de jaren vijftig en zestig, toen ze in veel populaire romantische comedy's en musicals speelde. Ze was dan ook een veelgeprezen zangeres en scoorde hits met nummers als 'A Guy Is a Guy' (1952), 'Secret Love' (1954) en 'Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be)' (1956). Zelf was ze het onderwerp van een beroemd nummer van Doe Maar. Doe Maar - Doris Day FilmsDay ontving een Oscarnominatie voor haar hoofdrol in de romantische comedy Pillow Talk (1959). Enkele andere beroemde films waarin ze speelde zijn Calamity Jane (1953), Love Me or Leave Me (1955), Alfred Hitchcocks The Man Who Knew Too Much (1956), Teacher's Pet (1958), Lover Come Back (1961) en Send Me No Flowers (1964). Verder speelde ze nog in The Doris Day Show (1968-1973), die ook in Nederland werd uitgezonden. Bekijk hieronder het nummer 'Que Sera, Sera' uit de film The Man Who Knew Too Much.
Nieuws :
Legendarische actrice Doris Day overleden

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Legendarische actrice Doris Day overleden of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV