Staatssecretaris Mark Harbers van Vreemdelingenzaken verwacht aftreden

Staatssecretaris Mark Harbers van Vreemdelingenzaken verwacht aftreden

Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van Vreemdelingenzaken ligt nu al een aantal dagen onder vuur vanwege ophef over de misdaadcijfers van asielzoekers. Zware delicten als moord en verkrachting werden weggemoffeld onder het kopje 'overige incidenten'. Nu verwacht Harbers te moeten aftreden.

Openheid
Harbers heeft altijd gewild dat de cijfers van asielzoekers zo open mogelijk werden gedeeld met de media en de Tweede Kamer. Nu zegt hij dat door de wijze van rapporteren, in een top 10-vorm, de zwaarste delicten onderbelicht zijn gebleven. Volgens Harbers zijn de problemen meerdere keren aangestipt, maar is daar niets mee gedaan. Tot slot geeft Harbers toe te verwachten dat dit zijn laatste debat in deze functie wordt.

Bekijk de hele persconferentie hieronder.

Staatssecretaris <em>Mark Harbers</em> van Vreemdelingenzaken verwacht aftreden Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van Vreemdelingenzaken ligt nu al een aantal dagen onder vuur vanwege ophef over de misdaadcijfers van asielzoekers. Zware delicten als moord en verkrachting werden weggemoffeld onder het kopje 'overige incidenten'. Nu verwacht Harbers te moeten aftreden. Staatssecretaris Menno Snel in de knel bij Pauw: 'Hoezo, leuke dingen mee doen?' Bekijk deze video » OpenheidHarbers heeft altijd gewild dat de cijfers van asielzoekers zo open mogelijk werden gedeeld met de media en de Tweede Kamer. Nu zegt hij dat door de wijze van rapporteren, in een top 10-vorm, de zwaarste delicten onderbelicht zijn gebleven. Volgens Harbers zijn de problemen meerdere keren aangestipt, maar is daar niets mee gedaan. Tot slot geeft Harbers toe te verwachten dat dit zijn laatste debat in deze functie wordt. Bekijk de hele persconferentie hieronder.
Politiek :
Staatssecretaris Mark Harbers van Vreemdelingenzaken verwacht aftreden
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Staatssecretaris Mark Harbers van Vreemdelingenzaken verwacht aftreden of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV