Minister Hugo de Jonge (CDA): "Organisatie in jeugdzorg moet echt beter"

Minister Hugo de Jonge (CDA): "Organisatie in jeugdzorg moet echt beter"

De zorg in het algemeen vraagt de laatste jaren steeds meer de aandacht van de politiek. Naast de ouderenzorg is ook de jeugdzorg een hoofdpijndossier. Volgens Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, moet de organisatie in de jeugdzorg beter.

Geld is niet genoeg
Het kabinet voldoet niet aan de wens van gemeentes, die smeken om 490 miljoen per jaar extra budget. De coalitie stelt nu 330 miljoen beschikbaar; een fors tekort. De Jonge benadrukt echter dat geld niet genoeg is voor het redden van de jeugdzorg. Volgens hem moet de hele organisatie op de schop, want die brengt een enorme administratieve rompslomp met zich mee.

Bekijk het hele fragment hieronder.

Minister Hugo de Jonge (CDA): "Organisatie in jeugdzorg moet echt beter" De zorg in het algemeen vraagt de laatste jaren steeds meer de aandacht van de politiek. Naast de ouderenzorg is ook de jeugdzorg een hoofdpijndossier. Volgens Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, moet de organisatie in de jeugdzorg beter. Jinek gemist: Minister Hugo de Jonge over de regels in de zorg Bekijk deze video » Geld is niet genoegHet kabinet voldoet niet aan de wens van gemeentes, die smeken om 490 miljoen per jaar extra budget. De coalitie stelt nu 330 miljoen beschikbaar; een fors tekort. De Jonge benadrukt echter dat geld niet genoeg is voor het redden van de jeugdzorg. Volgens hem moet de hele organisatie op de schop, want die brengt een enorme administratieve rompslomp met zich mee. Bekijk het hele fragment hieronder.
Politiek :
Minister Hugo de Jonge (CDA): "Organisatie in jeugdzorg moet echt beter"
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Minister Hugo de Jonge (CDA): "Organisatie in jeugdzorg moet echt beter" of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV