Nederland in de ban van monster-teek

Nederland in de ban van monster-teek

<em>Nederland</em> in de ban van monster-teek Monster-teek, zo wordt de reuzenteek, die vlakbij de grens is aangetroffen, inmiddels genoemd door de Telegraaf. "Hij kan een dodelijke ziekte overbrengen." Reden tot paniek?Gisteren werd bekend dat de grote teek, die drie keer zo groot kan worden als de teken die we normaal tegenkomen in Nederland, is aangetroffen in de buurt van onze grens met Duitsland. Hoe gevaarlijk zijn ze? "Hij kan gevaarlijk zijn omdat hij in staat is het Krim-Congovirus over te brengen, dat Krim-Congokoorts kan veroorzaken. Dat is een dodelijke ziekte", aldus bioloog Arnold van Vliet. Moeten we ons zorgen maken? "Er is geen reden tot paniek. Ook vorig jaar zijn er een aantal gevonden maar die droegen het betreffende virus niet. Daarnaast is de kans dat je deze teek tegenkomt minimaal." Bekijk het hele gesprek hierboven. Bekijk ook Auke Florian over kikkersterfte Bekijk deze video » Insectenterreur: na eikenprocessierups nu dennenprocessierups en Mediterraans draaigatje in opmars Bekijk deze video »
Nieuws :
Nederland in de ban van monster-teek

Monster-teek, zo wordt de reuzenteek, die vlakbij de grens is aangetroffen, inmiddels genoemd door de Telegraaf. "Hij kan een dodelijke ziekte overbrengen."

Reden tot paniek?
Gisteren werd bekend dat de grote teek, die drie keer zo groot kan worden als de teken die we normaal tegenkomen in Nederland, is aangetroffen in de buurt van onze grens met Duitsland. Hoe gevaarlijk zijn ze? "Hij kan gevaarlijk zijn omdat hij in staat is het Krim-Congovirus over te brengen, dat Krim-Congokoorts kan veroorzaken. Dat is een dodelijke ziekte", aldus bioloog Arnold van Vliet. Moeten we ons zorgen maken? "Er is geen reden tot paniek. Ook vorig jaar zijn er een aantal gevonden maar die droegen het betreffende virus niet. Daarnaast is de kans dat je deze teek tegenkomt minimaal." Bekijk het hele gesprek hierboven.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nederland in de ban van monster-teek of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV