Coach Maarten van der Weijden vertelt waar de Elfsteden-zwemtocht vorig jaar fout ging

Coach Maarten van der Weijden vertelt waar de Elfsteden-zwemtocht vorig jaar fout ging

Op 21 juni, aankomende vrijdag, duikt Maarten van der Weijden opnieuw de Friese wateren in voor een Elfsteden-zwemtocht. Vorig jaar moest hij opgeven, maar zijn coach Marcel van der Togt denkt dat het met een aangepast voedingsschema moet gaan lukken. Daarnaast zwemt Van der Weijden nu met kortere nachten, wat mentaal helpt.

Volg de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden LIVE op Gids.tv.

30.000 calorieën
Vorig jaar moest Van der Weijden na 163 van de 200 kilometer en 55 uur zwemmen opgeven vanwege uitputtings- en onderkoelingsverschijnselen. Van der Togt zegt dat het voedingsschema vorig jaar niet optimaal was; de zwemmer had te weinig voedingsstoffen binnen gekregen. In een paar dagen tijd verbruikt Van der Weijden namelijk maar liefst 30.000 calorieën.

Maarten van der Weijden’s tweede poging om de Elfstedentocht zwemmend af te leggen, is dit jaar uitgebreid te volgen op televisie en hier op Gids.tv. De start op 21 juni in Leeuwarden wordt live uitgezonden bij NPO 1 en er zal een livestream op Gids.tv te zien zijn.

Coach Maarten van der Weijden vertelt waar de Elfsteden-zwemtocht vorig jaar fout ging Op 21 juni, aankomende vrijdag, duikt Maarten van der Weijden opnieuw de Friese wateren in voor een Elfsteden-zwemtocht. Vorig jaar moest hij opgeven, maar zijn coach Marcel van der Togt denkt dat het met een aangepast voedingsschema moet gaan lukken. Daarnaast zwemt Van der Weijden nu met kortere nachten, wat mentaal helpt. Volg de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden LIVE op Gids.tv. Maarten van der Weijden: 'Elfstedentocht gaat veel pijn doen' Bekijk deze video » 30.000 calorieënVorig jaar moest Van der Weijden na 163 van de 200 kilometer en 55 uur zwemmen opgeven vanwege uitputtings- en onderkoelingsverschijnselen. Van der Togt zegt dat het voedingsschema vorig jaar niet optimaal was; de zwemmer had te weinig voedingsstoffen binnen gekregen. In een paar dagen tijd verbruikt Van der Weijden namelijk maar liefst 30.000 calorieën. Elfsteden Zwemtocht: deze zwemploeg steunt Maarten van der Weijden Bekijk deze video » Maarten van der Weijden’s tweede poging om de Elfstedentocht zwemmend af te leggen, is dit jaar uitgebreid te volgen op televisie en hier op Gids.tv. De start op 21 juni in Leeuwarden wordt live uitgezonden bij NPO 1 en er zal een livestream op Gids.tv te zien zijn.
Zwemmen :
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Coach Maarten van der Weijden vertelt waar de Elfsteden-zwemtocht vorig jaar fout ging of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV