Ruud de Wild en Jan Rothuizen over de kunstwerken van Keith Haring

Ruud de Wild en Jan Rothuizen over de kunstwerken van Keith Haring

Keith Haring stond erom bekend dat hij de grenzen opzocht. Met zijn kunst zette hij onder andere wereldproblemen als Aids en HIV op de kaart.

,,Hij zocht iedere keer een sociale prikkel op. Hij gaf altijd een stiekeme steek", vertelt Ruud de Wild. De thema's die Haring koos lagen altijd dicht bij zichzelf. ,,Het was heel subtiel. Je moest er echt over nadenken. Dat was juist zo knap."

Vooral met thema's als HIV en aids was Haring volgens Ruud de Wild geniaal. ,,Hij was de eerste persoon die aids bekend maakte. Wat mij aansprak in zijn kunst was dat hij altijd trouw bleef aan zijn plan en dat hij heel erg duidelijk was in zijn tijd."

Bekijk het hele fragment hieronder.

Ruud de Wild en Jan Rothuizen over de kunstwerken van Keith Haring Keith Haring stond erom bekend dat hij de grenzen opzocht. Met zijn kunst zette hij onder andere wereldproblemen als Aids en HIV op de kaart. ,,Hij zocht iedere keer een sociale prikkel op. Hij gaf altijd een stiekeme steek", vertelt Ruud de Wild. De thema's die Haring koos lagen altijd dicht bij zichzelf. ,,Het was heel subtiel. Je moest er echt over nadenken. Dat was juist zo knap." Vooral met thema's als HIV en aids was Haring volgens Ruud de Wild geniaal. ,,Hij was de eerste persoon die aids bekend maakte. Wat mij aansprak in zijn kunst was dat hij altijd trouw bleef aan zijn plan en dat hij heel erg duidelijk was in zijn tijd." Bekijk het hele fragment hieronder.
Talkshow :
Ruud de Wild en Jan Rothuizen over de kunstwerken van Keith Haring
Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Ruud de Wild en Jan Rothuizen over de kunstwerken van Keith Haring of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV