Moord op 30-jarige Jan de Niet in 1990 in Den Haag

Moord op 30-jarige Jan de Niet in 1990 in Den Haag

Jan de Niet werd in de nacht van 20 op 21 mei 1990 in het Haagse bos neergestoken. Een dader werd nooit gevonden. De politie werkt met een speciaal cold-case team aan deze zaak en looft 15.000 euro uit voor de gouden tip.

Monteur
Jan was automonteur. Sinds zijn 16e werkte hij bij verschillende autobedrijven. Op zijn 29e begint hij zijn eigen garage samen met een compagnon. Het bedrijf zat om de hoek van zijn huis: aan de Heemraadstraad. ,,Hij wilde een eerlijk bedrijf, omdat hij het zo zielig vond als er van die vrouwtjes kwamen die schrokken van de rekening." Zijn bedrijf liep goed.

Homoseksueel
Jan worstelde met zijn geaardheid. Dat besloot hij voor zijn familie verborgen te houden. ,,Ik kan het begrijpen want vooral op Scheveningen waren daar mensen geweest die daar problemen mee hadden gehad."

Hij zocht zijn toevlucht in het Haagse Bos, een bekende homo-ontmoetingsplek. Jan was daar regelmatig te vinden. Wat daar precies heeft afgespeeld voor zijn dood, is niet duidelijk.

Oproep
De zussen van Jan spraken tijdens een stille tocht voor slachtoffers van niet-opgeloste moordzaken: ,,Moordenaar, ik wil je wat vragen: Warom moest Jan dood? Waarom vond jij dat jij het recht had om zijn leven te beëindigen? Mijn moeder wordt dit jaar 80. Zij leeft al 29 jaar met een vreselijk verdriet in haar hart."

Bekijk het hele fragment hieronder.

Opsporing Verzocht is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Opsporing Verzocht terugkijken bij Gids.tv.

Moord op 30-jarige Jan de Niet in 1990 in Den Haag Jan de Niet werd in de nacht van 20 op 21 mei 1990 in het Haagse bos neergestoken. Een dader werd nooit gevonden. De politie werkt met een speciaal cold-case team aan deze zaak en looft 15.000 euro uit voor de gouden tip. MonteurJan was automonteur. Sinds zijn 16e werkte hij bij verschillende autobedrijven. Op zijn 29e begint hij zijn eigen garage samen met een compagnon. Het bedrijf zat om de hoek van zijn huis: aan de Heemraadstraad. ,,Hij wilde een eerlijk bedrijf, omdat hij het zo zielig vond als er van die vrouwtjes kwamen die schrokken van de rekening." Zijn bedrijf liep goed. HomoseksueelJan worstelde met zijn geaardheid. Dat besloot hij voor zijn familie verborgen te houden. ,,Ik kan het begrijpen want vooral op Scheveningen waren daar mensen geweest die daar problemen mee hadden gehad." Hij zocht zijn toevlucht in het Haagse Bos, een bekende homo-ontmoetingsplek. Jan was daar regelmatig te vinden. Wat daar precies heeft afgespeeld voor zijn dood, is niet duidelijk. OproepDe zussen van Jan spraken tijdens een stille tocht voor slachtoffers van niet-opgeloste moordzaken: ,,Moordenaar, ik wil je wat vragen: Warom moest Jan dood? Waarom vond jij dat jij het recht had om zijn leven te beëindigen? Mijn moeder wordt dit jaar 80. Zij leeft al 29 jaar met een vreselijk verdriet in haar hart." Bekijk het hele fragment hieronder. Opsporing Verzocht is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Opsporing Verzocht terugkijken bij Gids.tv. Ook in deze uitzending Vermissing 33-jarige Katwijkse Anja Schaap Bekijk deze video » Onderzoek naar moord op 53-jarige Miranda Zitman Bekijk deze video » 26-jarige Frederik Pallesen uit Aalsmeer al vijf maanden vermist Bekijk deze video »
TV :
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Moord op 30-jarige Jan de Niet in 1990 in Den Haag of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV