Historisch verlies Erdogan in burgemeestersverkiezing Instanboel

Historisch verlies Erdogan in burgemeestersverkiezing Instanboel

Historisch verlies Erdogan in burgemeestersverkiezing Instanboel De burgemeestersverkiezingen in Istanboel zijn gewonnen door oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu. De kandidaat van de zittende AK-partij, Binali Yildirim, heeft hem gefeliciteerd. Correspondent Lucas Waagmeester van de NOS spreekt van een historisch verlies voor Erdogans AK-partij. Met 99 procent geteld heeft Imamoglu ruim 54 procent van de stemmen, meldt staatspersbureau Anadolu. Yildirim komt dan uit op 45 procent van de stemmen. Wat dit voor gevolgen heeft voor de politiek van president Erdogan, is onbekend. DENK krijgt ervan langs: 'Ze spelen voor Erdogan' Bekijk deze video » Instanboel kiest (weer) haar burgemeester, verlies voor Erdogan? Bekijk deze video »
Buitenland :
Historisch verlies Erdogan in burgemeestersverkiezing Instanboel

De burgemeestersverkiezingen in Istanboel zijn gewonnen door oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu. De kandidaat van de zittende AK-partij, Binali Yildirim, heeft hem gefeliciteerd.

Correspondent Lucas Waagmeester van de NOS spreekt van een historisch verlies voor Erdogans AK-partij. Met 99 procent geteld heeft Imamoglu ruim 54 procent van de stemmen, meldt staatspersbureau Anadolu. Yildirim komt dan uit op 45 procent van de stemmen.

Wat dit voor gevolgen heeft voor de politiek van president Erdogan, is onbekend.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Historisch verlies Erdogan in burgemeestersverkiezing Instanboel of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV