"Maarten van der Weijden moet zijn hele schuld inlossen," aldus Evelien de Bruijn

"Maarten van der Weijden moet zijn hele schuld inlossen," aldus Evelien de Bruijn

Het was het afgelopen weekend, gisteren en waarschijnlijk vandaag ook nog het gesprek van de dag: de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. In Zomer met Art vertellen Evelien de Bruijn en Maartens oude dokter over zijn schuldgevoel: "Hij moet het helemaal inlossen."

Enige overlevende
De arts die Van der Weijden nog kent van zijn tijd uit het ziekenhuis vertelt dat de zwemmer op een kamer met acht personen lag, waarvan veel leeftijdsgenoten. Van der Weijden is de enige overlevende van die acht, waardoor hij met een enorm schuldgevoel kampt. Vorig jaar haalde Evelien de Bruijn hem uit het water toen hij moest opgeven; toen gaf Van der Weijden aan dat het schuldgevoel wel beter was geworden. Blijkbaar moest hij het toch helemaal inlossen, want dit jaar ging hij nog een keer.

Bekijk het hele fragment hieronder.

"Maarten van der Weijden moet zijn hele schuld inlossen," aldus Evelien de Bruijn Het was het afgelopen weekend, gisteren en waarschijnlijk vandaag ook nog het gesprek van de dag: de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. In Zomer met Art vertellen Evelien de Bruijn en Maartens oude dokter over zijn schuldgevoel: "Hij moet het helemaal inlossen." Terugkijken: Finish elfstedenzwemtocht Maarten van der Weijden Bekijk deze video » Enige overlevendeDe arts die Van der Weijden nog kent van zijn tijd uit het ziekenhuis vertelt dat de zwemmer op een kamer met acht personen lag, waarvan veel leeftijdsgenoten. Van der Weijden is de enige overlevende van die acht, waardoor hij met een enorm schuldgevoel kampt. Vorig jaar haalde Evelien de Bruijn hem uit het water toen hij moest opgeven; toen gaf Van der Weijden aan dat het schuldgevoel wel beter was geworden. Blijkbaar moest hij het toch helemaal inlossen, want dit jaar ging hij nog een keer. Bekijk het hele fragment hieronder. Bekijk ook Maarten van der Weijden blikt terug op Elfstedenzwemtocht: "Ik voel me gedragen en gesteund" Bekijk deze video »
Zwemmen :
Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op "Maarten van der Weijden moet zijn hele schuld inlossen," aldus Evelien de Bruijn of klik hier als je dit een leuke video vindt:
Tags: zwemmen, ziekenhuis, kamer, schuld, zomer, overlevende, arts, elfstedentocht, maarten van der weijden, dokter, kankeronderzoek, fragment, weekend, video, geld, water, zwemmer, evelien de bruijn, gevecht, evelien, gesprek, Elfstedenzwemtocht, zomer met art


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV