Restauratie De Nachtwacht van start in Rijksmuseum

Restauratie De Nachtwacht van start in Rijksmuseum

Restauratie De Nachtwacht van start in Rijksmuseum In het Rijksmuseum in Amsterdam worden vandaag de eerste stappen gezet richting de restauratie van het wereldberoemde meesterwerk De Nachtwacht. Museumdirecteur Taco Dibbits: "We gaan De Nachtwacht onderzoeken om daarna te restaureren." Oneffenheden in doek"Je zou het kunnen vergelijken met het restaureren van een mens. Je doet eerst heel goed onderzoek. De komende tien maanden gaan we het schilderij minitieus in kaart brengen", aldus Dibbits. Waarom moet Rembrandts werk eigenlijk gerestaureerd worden? "Er zijn wat oneffenheden in het doek en er is een wittige waas over de onderkant van het schilderij gekomen. We willen weten hoe dat is gekomen." Bekijk het hele fragment van het AD hierboven. Bekijk ook De Toppers gaan dit jaar verkleed als De Nachtwacht Bekijk deze video » Replica Nachtwacht in grotten Maastricht gerestaureerd Bekijk deze video »
Nieuws :
Restauratie De Nachtwacht van start in Rijksmuseum

In het Rijksmuseum in Amsterdam worden vandaag de eerste stappen gezet richting de restauratie van het wereldberoemde meesterwerk De Nachtwacht. Museumdirecteur Taco Dibbits: "We gaan De Nachtwacht onderzoeken om daarna te restaureren."

Oneffenheden in doek
"Je zou het kunnen vergelijken met het restaureren van een mens. Je doet eerst heel goed onderzoek. De komende tien maanden gaan we het schilderij minitieus in kaart brengen", aldus Dibbits. Waarom moet Rembrandts werk eigenlijk gerestaureerd worden? "Er zijn wat oneffenheden in het doek en er is een wittige waas over de onderkant van het schilderij gekomen. We willen weten hoe dat is gekomen." Bekijk het hele fragment van het AD hierboven.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Restauratie De Nachtwacht van start in Rijksmuseum of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV