André Kuipers nog steeds lyrisch over maanlanding: "Hoogtepunt van de mensheid"

André Kuipers nog steeds lyrisch over maanlanding: "Hoogtepunt van de mensheid"

Vandaag (16 juli 2019) is het vijftig jaar geleden dat de Apollo 11, met Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins aan boord, werd gelanceerd. Volgens André Kuipers is de eerste maanlanding nog altijd "het hoogtepunt in de geschiedenis van de mensheid."

Thunderbirds
Kuipers is, mede door de maanlanding, al sinds zijn jeugd geobsedeerd door de ruimtevaart. Het had alles te maken met de popcultuur van toen: de Thunderbirds, beroemde science fiction-films en zelfs posters van astronauten in de slaapkamer. Hij had die droom, maar voor een Nederlands jongetje leek dat toen onhaalbaar: "Het was iets voor Amerikaanse testpiloten en ergens in de Sovjet-Unie, achter het IJzeren Gordijn, gebeurde ook iets, maar daar wist je helemaal niks van."

Bekijk het hele fragment hieronder.

<em>André Kuipers</em> nog steeds lyrisch over maanlanding: &quot;Hoogtepunt van de mensheid&quot; Vandaag (16 juli 2019) is het vijftig jaar geleden dat de Apollo 11, met Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins aan boord, werd gelanceerd. Volgens André Kuipers is de eerste maanlanding nog altijd "het hoogtepunt in de geschiedenis van de mensheid." Nieuwsuur bespreekt fantastische nieuwe documentaire Apollo 11 Bekijk deze video » ThunderbirdsKuipers is, mede door de maanlanding, al sinds zijn jeugd geobsedeerd door de ruimtevaart. Het had alles te maken met de popcultuur van toen: de Thunderbirds, beroemde science fiction-films en zelfs posters van astronauten in de slaapkamer. Hij had die droom, maar voor een Nederlands jongetje leek dat toen onhaalbaar: "Het was iets voor Amerikaanse testpiloten en ergens in de Sovjet-Unie, achter het IJzeren Gordijn, gebeurde ook iets, maar daar wist je helemaal niks van." Bekijk het hele fragment hieronder.
Talkshow :
André Kuipers nog steeds lyrisch over maanlanding: "Hoogtepunt van de mensheid"

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op André Kuipers nog steeds lyrisch over maanlanding: "Hoogtepunt van de mensheid" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV