De Toren gemist? Bekijk hier de laatste aflevering terug

De Toren gemist? Bekijk hier de laatste aflevering terug
Slot: De Toren

De Toren gemist? Bekijk hier de laatste aflevering terug Vanavond is de zesde en laatste aflevering van De Toren, de documentaireserie over de verhalen achter de grootste Nederlandse natuurschatten. De slotaflevering gaat over het wonderlijke verhaal en de magistrale vondst van Eugene Dubois. Belangrijkste ontdekkingDe mens is nooit een dier geworden, we zijn er altijd één gebleven. Dit was de grote en misschien wel belangrijkste ontdekking in de negentiende eeuw. En om het bewijs van deze gedachte te vinden, heeft een vergeten jongeman uit Limburg zijn leven op het spel gezet. En, dat is zo wonderlijk, het is hem gelukt. AvonturenverhaalTweehonderdvijftig miljoen Indonesiërs groeien op met het avonturenverhaal van deze Limburger, maar niemand, echt helemaal niemand in Nederland weet wie Eugene Dubois is. Maar iedereen hoorde wel eens over de missing link, de rechtopstaande mens of homo erectus. En precies die zocht en vond Eugene Dubois. Nieuwsuur bespreekt fantastische nieuwe documentaire Apollo 11 Bekijk deze video » Stefano Keizers krijgt eigen documentaire: "Ik wil mensen nachtmerries bezorgen" Bekijk deze video »
Uitzending :

Uitzending van De Toren gemist? Vanavond is de zesde en laatste aflevering van De Toren, de documentaireserie over de verhalen achter de grootste Nederlandse natuurschatten. De slotaflevering gaat over het wonderlijke verhaal en de magistrale vondst van Eugene Dubois.

Belangrijkste ontdekking
De mens is nooit een dier geworden, we zijn er altijd één gebleven. Dit was de grote en misschien wel belangrijkste ontdekking in de negentiende eeuw. En om het bewijs van deze gedachte te vinden, heeft een vergeten jongeman uit Limburg zijn leven op het spel gezet. En, dat is zo wonderlijk, het is hem gelukt.

Avonturenverhaal
Tweehonderdvijftig miljoen Indonesiërs groeien op met het avonturenverhaal van deze Limburger, maar niemand, echt helemaal niemand in Nederland weet wie Eugene Dubois is. Maar iedereen hoorde wel eens over de missing link, de rechtopstaande mens of homo erectus. En precies die zocht en vond Eugene Dubois.

Bekijk deze aflevering van De Toren hier terug.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op De Toren gemist? Bekijk hier de laatste aflevering terug of klik hier als je dit een leuke video vindt:
Tags: limburg, miljoen, nederland, homo, documentaire, bewijs, documentaireserie, spel, groeien, vinder, toren, eeuw, vondst, slot, negentiende eeuw, eugene, eugene dubois, aflevering 6, laatste aflevering, seizoen, de toren

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.