Hittegolf Nederland: Deze week misschien 40 graden

Hittegolf Nederland: Deze week misschien 40 graden

Na een periode van onweer en regen breekt er vanaf vandaag een droge periode aan. De temperatuur zal oplopen tot ver boven de 30 graden. ,,Er gaan sowieso hitterecords sneuvelen. Misschien wel het all-time hitterecord", vertelt Wilfred Janssen van Weerplaza in het AD.

Weersverwachting 5 dagen

40 graden
Ook de zonnekracht is erg sterk deze week. Je huid kan binnen een kwartier verbranden bij deze temperaturen. ,,We staan op voorhand van een zeer waarschijnlijk nogal hete periode", vertelt Janssen aan het AD. ,,In dit soort scenario’s zijn er altijd een paar berekeningen die er zin in hebben en inderdaad wat uitschieten naar boven wat betreft temperatuur en 40 graden laten zien.”

Actuele temperatuur

Live buienradar van KNMI.nl

Records
Het all-time hitterecord van Nederland staat op 38,6 graden. ,,Ik denk dat het record onder druk komt te staan. De komende hitteperiode kan ervoor zorgen dat dit record zijn 75ste verjaardag net niet haalt.”

Het officiële hitterecord staat op 35,7 graden. Dit werd gemeten in De Bilt, de landelijke meetlocatie sinds 1901. De kans dat we dat record verbreken deze week is zeer aannemelijk, vertelt Janssen aan het AD.

Actuele waarschuwing KNMI
Op onderstaande kaart kun je zien of er actuele weer-waarschuwingen zijn van het KNMI. Is de kaart helemaal groen? Dan zijn er geen waarschuwingen; deze worden namelijk actueel ingeladen door het KNMI en zullen geel of rood zijn voor het gebied waar de weer-waarschuwing van toepassing is.

Dit zijn de actuele waarschuwingen in Nederland

Bekijk hieronder het weerbericht van het YouTube kanaal Noodweer Benelux.

Hittegolf Nederland: Deze week misschien 40 graden Na een periode van onweer en regen breekt er vanaf vandaag een droge periode aan. De temperatuur zal oplopen tot ver boven de 30 graden. ,,Er gaan sowieso hitterecords sneuvelen. Misschien wel het all-time hitterecord", vertelt Wilfred Janssen van Weerplaza in het AD. Weersverwachting 5 dagen 40 gradenOok de zonnekracht is erg sterk deze week. Je huid kan binnen een kwartier verbranden bij deze temperaturen. ,,We staan op voorhand van een zeer waarschijnlijk nogal hete periode", vertelt Janssen aan het AD. ,,In dit soort scenario’s zijn er altijd een paar berekeningen die er zin in hebben en inderdaad wat uitschieten naar boven wat betreft temperatuur en 40 graden laten zien.” Actuele temperatuur Live buienradar van KNMI.nl RecordsHet all-time hitterecord van Nederland staat op 38,6 graden. ,,Ik denk dat het record onder druk komt te staan. De komende hitteperiode kan ervoor zorgen dat dit record zijn 75ste verjaardag net niet haalt.” Het officiële hitterecord staat op 35,7 graden. Dit werd gemeten in De Bilt, de landelijke meetlocatie sinds 1901. De kans dat we dat record verbreken deze week is zeer aannemelijk, vertelt Janssen aan het AD. Actuele waarschuwing KNMIOp onderstaande kaart kun je zien of er actuele weer-waarschuwingen zijn van het KNMI. Is de kaart helemaal groen? Dan zijn er geen waarschuwingen; deze worden namelijk actueel ingeladen door het KNMI en zullen geel of rood zijn voor het gebied waar de weer-waarschuwing van toepassing is. Dit zijn de actuele waarschuwingen in Nederland Bekijk hieronder het weerbericht van het YouTube kanaal Noodweer Benelux. Bekijk ook Hoe ga je om met een hittegolf? Helga van Leur geeft tips Bekijk deze video » Hittegolf: hoe ga je om met tropische nachten? Bekijk deze video » Weerbericht: "Het wordt bloedheet en gemiddeld 37 graden" Bekijk deze video »
TV :
Hittegolf Nederland: Deze week misschien 40 graden
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Hittegolf Nederland: Deze week misschien 40 graden of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV