Docu De hoofdprijs over SMA gemist? Bekijk hier de hele docu terug

Docu De hoofdprijs over SMA gemist? Bekijk hier de hele docu terug
Docu: De Hoofdprijs

Docu De hoofdprijs over SMA gemist? Bekijk hier de hele docu terug De documentaire De Hoofdprijs volgt de komst van het eerste en enige medicijn voor de progressieve spierziekte SMA (Spinale Musculaire Astrofie). SpierkrachtZo'n 500 Nederlanders met SMA verliezen iedere dag iets van hun spierkracht tot ze daar uiteindelijk aan zullen overlijden. MedicijnEr is een medicijn dat het proces mogelijk kan verbeteren of zelfs kan stoppen. Maar omdat het medicijn extreem duur is krijgen de meeste SMA-patiënten het niet. Het is de vraag of dat moment ooit gaat komen. InterviewsMet aangrijpende interviews en door er op cruciale momenten met de camera bij te zijn, krijg je mee hoe de wereld van SMA-patiënten zich beweegt tussen hoop en wanhoop. AangrijpendDe patiënten leven met een dodelijke ziekte én de wetenschap dat er een medicijn is dat ze kan helpen, maar wat ze niet krijgen. Naast aangrijpende verhalen van patiënten, zien we het politieke spel waarbij de minister de strijd aangaat met de machtige farmaceut. Dit is waarom medicijnen zo duur zijn Bekijk deze video » Fernando Ricksen: "Ik adem moeilijker en krijg voeding via een slang in mijn maag" Bekijk deze video »
Uitzending :

Uitzending van De Hoofdprijs gemist? De documentaire De Hoofdprijs volgt de komst van het eerste en enige medicijn voor de progressieve spierziekte SMA (Spinale Musculaire Astrofie).

Spierkracht
Zo'n 500 Nederlanders met SMA verliezen iedere dag iets van hun spierkracht tot ze daar uiteindelijk aan zullen overlijden.

Medicijn
Er is een medicijn dat het proces mogelijk kan verbeteren of zelfs kan stoppen. Maar omdat het medicijn extreem duur is krijgen de meeste SMA-patiënten het niet. Het is de vraag of dat moment ooit gaat komen.

Interviews
Met aangrijpende interviews en door er op cruciale momenten met de camera bij te zijn, krijg je mee hoe de wereld van SMA-patiënten zich beweegt tussen hoop en wanhoop.

Aangrijpend
De patiënten leven met een dodelijke ziekte én de wetenschap dat er een medicijn is dat ze kan helpen, maar wat ze niet krijgen. Naast aangrijpende verhalen van patiënten, zien we het politieke spel waarbij de minister de strijd aangaat met de machtige farmaceut.

Bekijk deze aflevering van De Hoofdprijs hier terug.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu De hoofdprijs over SMA gemist? Bekijk hier de hele docu terug of klik hier als je dit een leuke video vindt:
Tags: minister, documentaire, camera, wetenschap, spel, overlijden, extreem, spierziekte, medicijn, bedrag, proces, ziekte, hoofdprijs

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.