Jelle Brandt Corstius ziet rechtszaak, i.v.m. beschuldigen verkrachting, met vertrouwen tegemoet

Jelle Brandt Corstius ziet rechtszaak, i.v.m. beschuldigen verkrachting, met vertrouwen tegemoet

Journalist Jelle Brandt Corstius moet zich alsnog verantwoorden in de rechtbank vanwege het beschuldigen van Gijs van Dam van verkrachting. Hij maakt zich echter geen zorgen om de rechtszaak, zo laat hij in een verklaring weten.

Verkracht
Brandt Corstius kwam in 2017 met het verhaal dat hij een aantal jaar daarvoor door een collega was verkracht. Het verhaal deed enorm veel stof opwaaien. Het Openbaar Ministerie besloot uiteindelijk echter niet tot vervolging over te gaan. Tegen deze beslissing van het OM heeft Gijs van Dam, tegen wie de beschuldigingen gericht bleken maar die de aantijgingen ontkent, twee ’klachten wegens niet vervolgen voor een strafbaar feit’ ingediend bij het gerechtshof Amsterdam. Het hof heeft deze klachten gegrond bevonden, aldus De Telegraaf.

Narigheid
De journalist is niet blij dat de hele zaak weer opgerakeld wordt, zo laat hij weten in zijn verklaring: "Jammer vind ik het wel. Deze zaak gaat alleen maar narigheid opleveren voor beide partijen en hun naasten. De afgelopen jaren heb ik tevergeefs geprobeerd de andere partij daarvan te overtuigen via mediation en bemiddeling door advocaten en gemeenschappelijke vrienden. Ik was ervan overtuigd dat de enige manier voorwaarts is om met elkaar in gesprek te gaan, niet via de media, advocaten en rechtszaken maar face to face. Ik zit met een hoop vragen, en ik kan mij voorstellen dat van Dam die ook heeft. Deze rechtszaak kent alleen maar verliezers."

Geen zorgen
Brandt Corstius maakt zich geen zorgen over de gang naar de rechter. Hierover zegt hij: "Ik heb een stuk geschreven over een ervaring die ik als traumatisch heb ervaren. Met dit stuk wilde ik een stem geven aan de mannelijke slachtoffers van seksueel geweld. Iedereen die de moeite neemt om het stuk te lezen, zal concluderen dat de naam van van Dam niet te traceren is. Ik maak mij dan ook geen zorgen over deze rechtszaak." Ook Gijs van Dam wacht met vertrouwen de uitkomst van het strafproces af, zo laat zijn advocaat Peter Plasman weten.

DWDD
Bekijk hieronder hoe Brandt Corstius voor het eerst over het verhaal vertelde, aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door.

Jelle Brandt Corstius ziet rechtszaak, i.v.m. beschuldigen verkrachting, met vertrouwen tegemoet Journalist Jelle Brandt Corstius moet zich alsnog verantwoorden in de rechtbank vanwege het beschuldigen van Gijs van Dam van verkrachting. Hij maakt zich echter geen zorgen om de rechtszaak, zo laat hij in een verklaring weten. VerkrachtBrandt Corstius kwam in 2017 met het verhaal dat hij een aantal jaar daarvoor door een collega was verkracht. Het verhaal deed enorm veel stof opwaaien. Het Openbaar Ministerie besloot uiteindelijk echter niet tot vervolging over te gaan. Tegen deze beslissing van het OM heeft Gijs van Dam, tegen wie de beschuldigingen gericht bleken maar die de aantijgingen ontkent, twee ’klachten wegens niet vervolgen voor een strafbaar feit’ ingediend bij het gerechtshof Amsterdam. Het hof heeft deze klachten gegrond bevonden, aldus De Telegraaf. NarigheidDe journalist is niet blij dat de hele zaak weer opgerakeld wordt, zo laat hij weten in zijn verklaring: "Jammer vind ik het wel. Deze zaak gaat alleen maar narigheid opleveren voor beide partijen en hun naasten. De afgelopen jaren heb ik tevergeefs geprobeerd de andere partij daarvan te overtuigen via mediation en bemiddeling door advocaten en gemeenschappelijke vrienden. Ik was ervan overtuigd dat de enige manier voorwaarts is om met elkaar in gesprek te gaan, niet via de media, advocaten en rechtszaken maar face to face. Ik zit met een hoop vragen, en ik kan mij voorstellen dat van Dam die ook heeft. Deze rechtszaak kent alleen maar verliezers." Geen zorgenBrandt Corstius maakt zich geen zorgen over de gang naar de rechter. Hierover zegt hij: "Ik heb een stuk geschreven over een ervaring die ik als traumatisch heb ervaren. Met dit stuk wilde ik een stem geven aan de mannelijke slachtoffers van seksueel geweld. Iedereen die de moeite neemt om het stuk te lezen, zal concluderen dat de naam van van Dam niet te traceren is. Ik maak mij dan ook geen zorgen over deze rechtszaak." Ook Gijs van Dam wacht met vertrouwen de uitkomst van het strafproces af, zo laat zijn advocaat Peter Plasman weten. DWDDBekijk hieronder hoe Brandt Corstius voor het eerst over het verhaal vertelde, aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Bekijk ook Code oranje in heel Nederland. Nationaal hitteplan afgekondigd Bekijk deze video »
Nieuws :
Jelle Brandt Corstius ziet rechtszaak, i.v.m. beschuldigen verkrachting, met vertrouwen tegemoet
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Jelle Brandt Corstius ziet rechtszaak, i.v.m. beschuldigen verkrachting, met vertrouwen tegemoet of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV