Historisch hoge temperatuur: 50 graden in het Brabantse Drunen

Historisch hoge temperatuur: 50 graden in het Brabantse Drunen

Historisch hoge temperatuur: 50 graden in het Brabantse Drunen Nederland zucht deze dagen onder een extreme hittegolf, die record na record verbreekt. Gisteren was het 39,3 graden in Eindhoven, vandaag werd zelfs 40,4 graden gemeten in Gilze-Rijen. In het Brabantse Drunen loopt de temperatuur zelfs op tot 50 graden. Warm zandDie 50 graden duidt echter niet op de temperatuur van de lucht. Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen wordt wel omschreven als "de Sahara van Nederland", en de temperatuur van het zand komt inderdaad in de buurt van de Afrikaanse zandvlakte. Aan de grond worden namelijk temperaturen van zo'n 50 graden bereikt. Bekijk het hele fragment hierboven. Live temperatuur: hitterecord verbroken in Gilze-Rijen Bekijk deze video » Strooiwagens vanwege extreme temperatuur de weg op Bekijk deze video » Bekijk hier live de actuele temperatuur in Nederland Bekijk deze video »
Weer :
Historisch hoge temperatuur: 50 graden in het Brabantse Drunen

Nederland zucht deze dagen onder een extreme hittegolf, die record na record verbreekt. Gisteren was het 39,3 graden in Eindhoven, vandaag werd zelfs 40,4 graden gemeten in Gilze-Rijen. In het Brabantse Drunen loopt de temperatuur zelfs op tot 50 graden.

Warm zand
Die 50 graden duidt echter niet op de temperatuur van de lucht. Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen wordt wel omschreven als "de Sahara van Nederland", en de temperatuur van het zand komt inderdaad in de buurt van de Afrikaanse zandvlakte. Aan de grond worden namelijk temperaturen van zo'n 50 graden bereikt.

Bekijk het hele fragment hierboven.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Historisch hoge temperatuur: 50 graden in het Brabantse Drunen of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV