Livestream Skûtsjesilen 2019: Langweer (Langwar)

Livestream Skûtsjesilen 2019: Langweer (Langwar)

Livestream <em>Skûtsjesilen 2019</em>: Langweer (Langwar) Het SNS-kampioenschap Skûtsjesilen is vandaag aangekomen in Langweer, of zoals de Friezen het noemen: Langwar. Opnieuw zullen de skûtsjes het in een race tegen elkaar opnemen op de vijfde dag van het kampioenschap. Wat is Skûtsjesilen?Al sinds de negentiende eeuw wordt er in Friesland aan skûtsjesilen gedaan. Een skûtsje is een typisch Friese zeilboot, een tjalk, die werd gebruikt om vracht mee te vervoeren. Sinds 1981 wordt het SKS-kampioenschap Skûtsjesilen georganiseerd door heel Friesland. Een vast aantal van veertien skûtsjes doet hier aan mee. Ook Omroep MAX doet verslag van het Skûtsjesilen met het Skûtsje Journaal. Lees hier meer over de uitzendtijden van het Skûtsje Journaal. Livestream Skûtsjesilen 2019: Earnewâld Bekijk deze video » Livestream Skûtsjesilen 2019: Terherne Bekijk deze video »
Live :
Livestream Skûtsjesilen 2019: Langweer (Langwar)

Het SNS-kampioenschap Skûtsjesilen is vandaag aangekomen in Langweer, of zoals de Friezen het noemen: Langwar. Opnieuw zullen de skûtsjes het in een race tegen elkaar opnemen op de vijfde dag van het kampioenschap.

Wat is Skûtsjesilen?
Al sinds de negentiende eeuw wordt er in Friesland aan skûtsjesilen gedaan. Een skûtsje is een typisch Friese zeilboot, een tjalk, die werd gebruikt om vracht mee te vervoeren. Sinds 1981 wordt het SKS-kampioenschap Skûtsjesilen georganiseerd door heel Friesland. Een vast aantal van veertien skûtsjes doet hier aan mee.

Ook Omroep MAX doet verslag van het Skûtsjesilen met het Skûtsje Journaal. Lees hier meer over de uitzendtijden van het Skûtsje Journaal.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Livestream Skûtsjesilen 2019: Langweer (Langwar) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen