Woensdag in De Vooravond: Pia Dijkstra over haar afscheid van de Tweede Kamer

Woensdag in De Vooravond: Pia Dijkstra over haar afscheid van de Tweede Kamer
De gasten van woensdag 23 september

Kijktip :

D66-politica Pia Dijkstra, die velen zullen kennen van haar strijd voor onder meer de donorwet en het recht op euthanasie, heeft besloten om afscheid te nemen van de Tweede Kamer. Vanavond is ze één van de gasten in De Vooravond.

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in De Vooravond - woensdag 23 september

  • Ze is de voorvechter van de donorwet en maakt zich hard voor de wet voltooid leven, maar Pia Dijkstra stopt als Kamerlid na de verkiezingen. In De Vooravond vertelt ze over haar besluit.
  • Het is niet de vraag óf, maar wánneer Frank de Boer definitief wordt aangesteld als opvolger van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands Elftal.Jeroen Stekelenburg volgt voor de NOS alles rondom Oranje op de voet en praat ons vanavond bij.
  • Rotterdammers Lee Towers, Alex Boogers en Soufiane Touzani brengen een ode aan hun stad samen met de architect van het nieuwe depot van Museum Boijmans: Winy Maas.
  • David Attenborough is terug met een nieuwe film: A Life on Our Planet. Een persoonlijke documentaire over de status van de natuur. We praten erover met bewonderaar en bioloog Auke Florian Hiemstra en primatoloog Jan van Hooff, die Attenborough al 60 jaar persoonlijk kent.

De Vooravond is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van De Vooravond terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV