Meesterlijke thriller The Silence of the Lambs vrijdag te zien op RTL 8

Meesterlijke thriller The Silence of the Lambs vrijdag te zien op RTL 8
Ook te streamen via iTunes

Kijktip :

De jaren negentig hebben ontelbaar veel goede films opgeleverd, maar The Silence of the Lambs behoort bij de allerbeste van het decennium. Deze meesterlijke thriller is vrijdag te zien op RTL 8, maar je kunt de film ook streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
De jonge FBI-agente Clarice Starling (gespeeld door Jodie Foster) wordt op de zaak van een vermoord meisje gezet en komt op het spoor van een seriemoordenaar. Om het gedachtepatroon van deze gestoorde man de doorgronden, zoekt ze hulp bij de dokter Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), een briljante maar levensgevaarlijke psychopaat die opgesloten zit wegens kannibalisme. Van achter het glas in zijn zwaar bewaakte cel bestudeert de manipulatieve Lecter het dossier. Hij is bereid bruikbare tips te geven, in ruil voor persoonlijke bekentenissen van Clarice.

Oscarregen
The Silence of the Lambs was in veel opzichten een enorm succes: het was één van de bestbezochte films van 1991, met een opbrengst van ruim 270 miljoen dollar, en de critici liepen weg met deze fantastische thriller. Dat vertaalde zich in Oscarsucces: The Silence of the Lambs won als derde film ooit (na It Happened One Night in 1934 en One Flew Over the Cuckoo's Nest in 1975) de vijf belangrijkste Oscars: Beste Film, Beste Regie (Jonathan Demme), Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Scenario. En eerlijk is eerlijk: de hoofdrollen van Hopkins en Foster horen bij het beste acteerwerk dat ooit op film is vastgelegd.

The Silence of the Lambs (1991) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is op vrijdag 13 maart om 20.30 uur te zien op RTL 8.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV