Video: Finse president Sauli Niinistö bevestigt aanvraag NAVO-lidmaatschap

Video: Finse president Sauli Niinistö bevestigt aanvraag NAVO-lidmaatschap

Zondag 15 mei 2022 om 14:35

De Finse regering heeft vandaag besloten om het lidmaatschap van de NAVO aan te vragen. Dat heeft president Sauli Niinistö gezegd op een persconferentie. De afgelopen dagen wees alles er al op dat Finland zou gaan voor het lidmaatschap van het militaire bondgenootschap.

Tekst gaat verder onder de video.

Video: Finse president <em>Sauli Niinistö</em> bevestigt aanvraag <em>NAVO-lidmaatschap</em> De Finse regering heeft vandaag besloten om het lidmaatschap van de NAVO aan te vragen. Dat heeft president Sauli Niinistö gezegd op een persconferentie. De afgelopen dagen wees alles er al op dat Finland zou gaan voor het lidmaatschap van het militaire bondgenootschap. Tekst gaat verder onder de video. NAVO-lidstatenHet is niet precies duidelijk hoelang het duurt voor Finland formeel lid kan worden van de NAVO. Alle dertig NAVO-lidstaten moeten instemmen met de komst van de Finnen. Ook buurland Zweden overweegt sterk het lidmaatschap aan te vragen. Bekijk de video van Sky News hierboven. Bekijk ook Goedemorgen Nederland gemist? Mark Rutte wil niet dat Oekraïne toetreedt tot NAVO Bekijk deze video »
Nieuws :
Video: Finse president Sauli Niinistö bevestigt aanvraag NAVO-lidmaatschap

NAVO-lidstaten
Het is niet precies duidelijk hoelang het duurt voor Finland formeel lid kan worden van de NAVO. Alle dertig NAVO-lidstaten moeten instemmen met de komst van de Finnen. Ook buurland Zweden overweegt sterk het lidmaatschap aan te vragen.

Bekijk de video van Sky News hierboven.

Actuele video's

Meer actuele video's