Nieuw programma Het museum van Nederland start woensdag op NPO 1

Nieuw programma Het museum van Nederland start woensdag op NPO 1
Welke voorwerpen vertellen iets over ons land?

Kijktip :

Vanaf woensdag 16 december is het nieuwe programma Het museum van Nederland te zien op NPO 1. Hierin selecteert een team van experts bijzondere voorwerpen die iets vertellen over de Nederlandse geschiedenis, cultuur, tradities, gebruiken en volksaard.

Het museum van Nederland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Typisch Nederlands
Presentatoren Diederik Ebbinge en Dione de Graaff ontvangen een stoet aan onbekende mensen uit het hele land, die met persoonlijke voorwerpen langskomen. Vaak zijn het typisch Nederlandse dingen, die we soms totaal vergeten zijn. Bij elk voorwerp valt wel een grappig, interessant of ontroerend verhaal te vertellen. Zo zien we in de eerste aflevering de zoon van wielrenner Gerrie Knetemann met zijn vaders fiets.

MH17
Verder vertellen de nabestaanden van een slachtoffer van de MH17-ramp hun aangrijpende verhaal en beoordeelt expert Janny van der Heijden de stroopwafel. In elke uitzending ontstaat een kleurige waaier van Nederland dankzij de vele verschillende voorwerpen en verhalen. De specialisten voorzien de kijker van meer informatie en duiding over de onderwerpen, voordat ze hun beslissende oordeel vellen.

Het museum van Nederland is vanaf woensdag 16 december wekelijks om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van Het museum van Nederland terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Het museum van Nederland start woensdag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV