Beeldschone horrorfilm Sleepy Hollow zie je vrijdag op SBS9

Beeldschone horrorfilm Sleepy Hollow zie je vrijdag op SBS9
Ook te streamen via Amazon Prime en iTunes

Kijktip :

Sinds Tim Burton in 1985 begon met het maken van speelfilms, was het wachten op zijn eerste horrorfilm - een genre dat hem als geen ander zou liggen. In 1999 was het eindelijk zover, en het resultaat was verbluffend: Sleepy Hollow was niet alleen spannend, maar ook beeldschoon. Deze film is vrijdag te zien op SBS9 en je kunt Sleepy Hollow streamen via Amazon Prime en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Sleepy Hollow speelt zich af in het duistere New England, in het jaar 1799. Agent Ichabod Crane krijgt de opdracht het mysterie achter de moorden in het dorpje Sleepy Hollow te ontrafelen. Dit blijkt een moeilijkere opgave dan gedacht. Met behulp van gezond verstand, maar ook magie en naïviteit, weet Crane de moordenaar op te sporen. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door de dochter van zijn gastheer en de zoon van één van de slachtoffers.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Na meesterwerken als Batman (1989), Edward Scissorhands (1990) en Ed Wood (1994) wisten we wat we van Tim Burton konden verwachten: oogstrelende, maar eigenaardige films. De regisseur leverde met Sleepy Hollow opnieuw een pareltje af, die zowel horrorliefhebbers als fans van art house zal behagen. De film ziet er werkelijk schitterend uit en Sleepy Hollow werd dan ook beloond met een Oscar voor de sets en nominaties voor het camerawerk en de kostuums. Bovendien is het genieten van grote acteurs in bijrolletjes, zoals Jeffrey Jones, Christopher Lee en Christopher Walken.

Cast
Naast Johnny Depp (Black Mass) en Christina Ricci (The Addams Family) zijn ook Miranda Richardson (Stronger) en Michael Gambon (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) te zien in Sleepy Hollow. Deze film is geregisseerd door Tim Burton (Big Fish).

Sleepy Hollow (1999) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 2 april om 22.30 uur te zien op SBS9. Genre: horror, mysterie. Speelduur: 105 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV