Vera seizoen 1 vanaf vrijdag 16 april te zien op RTL 8

Vera seizoen 1 vanaf vrijdag 16 april te zien op RTL 8
Eerste seizoen van Britse detectiveserie

Kijktip :

Vanaf vrijdag 16 april zendt RTL 8 het allereerste seizoen van de Britse detectiveserie Vera weer uit. Deze succesvolle en populaire serie gaat over inspecteur Vera Stanhope en is gebaseerd op de boeken van Ann Cleeves.

Vera gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Twee moorden
Vera Stanhope onderzoekt, temidden van de ruige schoonheid van het Engelse Northumberland, de meest uiteenlopende misdaden - die alleen zij kan oplossen. In de eerste aflevering start ze een onderzoek naar de moord op twee mensen. De lichamen zijn op dezelfde manier aangetroffen, maar het is niet meteen duidelijk wat de band is tussen de twee slachtoffers.

Brenda Blethyn
De hoofdrol in deze serie wordt vertolkt door de veelgeprezen Britse actrice Brenda Blethyn. Deze veteraan begon haar carrière in de jaren tachtig. In 1990 speelde ze een klein rolletje in de klassieker The Witches, maar pas in 1996 brak ze écht door met haar rol in Secrets & Lies van Mike Leigh, waar ze een Oscarnominatie voor kreeg. Ze kreeg een tweede nominatie voor Little Voice (1998) en was ook te zien in onder meer Pride & Prejudice (2005).

Het eerste seizoen van Vera is vanaf vrijdag 16 april wekelijks om 20.25 uur te zien op RTL 8. Je kunt de afleveringen van Vera terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vera seizoen 1 vanaf vrijdag 16 april te zien op RTL 8 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier