Theatervoorstelling Citizen K. van Sadettin Kirmiziyüz vrijdag te zien op NPO 3

Theatervoorstelling Citizen K. van Sadettin Kirmiziyüz vrijdag te zien op NPO 3
Sadettin vertelt over 254 gebeurtenissen

Kijktip :

Ook op vrijdag 14 mei is er op NPO 3 weer een registratie van een theatervoorstelling te zien. Dit keer is het de beurt aan Sadettin Kirmiziyüz en zijn show Citizen K., die lovend ontvangen werd door de critici.

Citizen K. gemist? Kijk de hele voorstelling terug via Gids.tv.

Van Zutphen tot Amsterdam
Sadettin Kirmiziyüz maakt gebruik van een lange lijst van 254 belangrijke gebeurtenissen, waarmee hij de kijker zijn leven binnentrekt. De gebeurtenissen stammen uit het hele levin van Sadettin: van zijn jeugd in Zutphen tot aan zijn bestaan in Amsterdam-Noord. Hij vertelt hoe de biculturaliteit er bij hem constant wordt ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen.

Persoonlijk
Op deze manier maakt Sadettin Kirmiziyüz van Citizen K. een hyperpersoonlijke voorstelling, die laat voelen hoe geniepig identiteitspolitiek en racisme werken in binnen de Nederlandse maatschappij. De critici waren lovend: De Volkskrant vond het "een overdonderende voorstelling" en volgens Trouw is Citizen K. "een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat".

De voorstelling Citizen K. van Sadettin Kirmiziyüz is op vrijdag 14 mei om 22.55 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de voorstelling Citizen K. terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Theatervoorstelling Citizen K. van Sadettin Kirmiziyüz vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier