Bedrijf Harvey Weinstein vraagt faillissement aan

Bedrijf Harvey Weinstein vraagt faillissement aan
Oprichter in opspraak wegens seksueel wangedrag

Nieuws :

Filmproductiemaatschappij The Weinstein Company heeft aangekondigd faillissement aan te vragen. De onderneming stond te koop nadat een van de oprichters, Harvey Weinstein, in opspraak kwam wegens seksueel wangedrag. Het lukt de productiemaatschappij alleen niet om een overeenkomst te sluiten met investeerders.

Twee van deze investeerders waren Ron Burkle en Maria Contreras-Sweet. Volgens The Weinstein Company is het faillissement dan ook aan Contreras-Sweet te danken. Amerikaanse media meldden dat zij zich niet aan eerder gemaakte afspraken zou hebben gehouden.

Harvey Weinstein werd vorig jaar door een reeks actrices beschuldigd van onder meer verkrachting en aanranding. Weinstein zou onder andere Uma Thurman hebben aangerand. De producent werd een van de bekendste namen in de zaak van #metoo. Weinstein werd door zijn broer Bob Weinstein en de rest van het bestuur in oktober ontslagen.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bedrijf Harvey Weinstein vraagt faillissement aan of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV