Zenuwslopende oorlogsfilm American Sniper zaterdag te zien op Veronica

Zenuwslopende oorlogsfilm American Sniper zaterdag te zien op Veronica
Bradley Cooper in een Eastwood-productie

Kijktip :

In 2014 bewees de 84-jarige Clint Eastwood nog maar eens dat we nog steeds rekening met hem moeten houden. American Sniper viel bijzonder in de smaak bij (vooral) het Amerikaanse publiek, maar ook hier valt te genieten van de spanning en actie die de veteraan biedt. Vrijdag is de film te zien op Veronica en je kunt American Sniper streamen via Netflix en iTunes.

Het verhaal
American Sniper vertelt het waargebeurde verhaal van Navy SEAL Chris Kyle, de dodelijkste militaire schutter aller tijden, die door zijn vijanden 'de duivel' wordt genoemd. Tussen 1999 en 2009 vestigde hij een record: de meeste moorden als scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Kyle leerde de fijne kneepjes van het vak al toen hij een kind was en zou een belangrijke en prominente rol gaan spelen in de strijd tegen het terrorisme, die na de aanslagen van 11 september 2001 vorm kreeg.

Warner Bros.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
American Sniper gaat gepaard met een flinke disclaimer van tevoren. De film is namelijk zeer patriottistisch en portretteert de Amerikaanse militairen als helden, terwijl ze in werkelijkheid behoorlijk racistisch en onvriendelijk waren - ook tegen onschuldige burgers. Mocht je daar tegen kunnen, dan wacht je een vakkundig geregisseerde oorlogsfilm met vooral heel veel spanning. Het Oscarcomité was enthousiast en bekroonde American Sniper met zes nominaties, waaronder Beste Film en Beste Acteur voor Bradley Cooper. Alleen het beeldje voor Beste Geluidseffecten werd daadwerkelijk in de wacht gesleept.

Cast
Naast Bradley Cooper (A Star Is Born) en Sienna Miller (Foxcatcher) zijn ook Luke Grimes (The Magnificent Seven) en Jake McDorman (Lady Bird) te zien in American Sniper. Deze film is geregisseerd door Clint Eastwood (Million Dollar Baby).

American Sniper (2014) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 4 juni om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, oorlog. Speelduur: 133 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's