Laatste aflevering Vaarwel Nederland over emigratie Nieuw-Zeeland donderdag op NPO 2

Laatste aflevering Vaarwel Nederland over emigratie Nieuw-Zeeland donderdag op NPO 2
Heeft de emigratie goed uitgepakt?

Kijktip :

In de laatste aflevering van dit seizoen van Vaarwel Nederland worden de emigranten naar Nieuw-Zeeland in het spotlicht gezet. Het land in Oceanië was na de oorlog een belangrijk emigratieoord voor veel Nederlanders. De laatste aflevering van het eerste seizoen werd in 2018 al uitgezonden en nu herhaalt, om 20.25 uur op NPO 2.

Vaarwel Nederland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Goed uitgepakt
Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis van emigranten naar Nieuw-Zeeland, die vlak na de oorlog zijn vertrokken. Heeft de keuze om te emigreren goed uitgepakt? En waarom zeiden ze vaarwel tegen Nederland?

Bruidsvlucht
Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde 'Bruidsvlucht', waar Nederlandse dames op weg gingen naar hun toekomstige echtgenoot. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te bezoeken, maar kwam nooit meer terug. De Rotterdamse Atie Elbers verloofde met haar buurjongen, die besloot naar Nieuw-Zeeland te vertrekken.

De laatste aflevering van het eerste seizoen van de documentaireserie Vaarwel Nederland is op donderdag 4 augustus om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Vaarwel Nederland terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's