Geweldige spaghettiwestern A Fistful of Dollars zie je zaterdag op RTL 7

Geweldige spaghettiwestern A Fistful of Dollars zie je zaterdag op RTL 7
Clint Eastwood doet zijn ding

Kijktip :

De Italiaanse filmregisseur Sergio Leone wordt voornamelijk herinnerd om zijn legendarische western The Good, the Bad and the Ugly, maar weinig mensen weten dat de film een onderdeel was van een trilogie, alhoewel de verhalen niets met elkaar te maken hebben. De zogenaamde Dollars-trilogie begint met A Fistful of Dollars, die zaterdag te zien is op RTL 7. Je kunt A Fistful of Dollars streamen via onder meer Viaplay.

Het verhaal
Joe arriveert in een dorpje in San Miguel waar twee rivaliserende families wonen: de broers Rojo en de familie van de plaatselijke sheriff John Baxter. Joe, die door het volk "De man zonder naam" genoemd wordt, voert opdrachten uit voor beide families, maar raamt ondertussen een plan om de vete nog hoger te doen oplaaien en de twee clans tegen elkaar op te zetten.

Bron: United Artists

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Leone doet met zijn eerste Dollars-film iets dat we in 1964 nog nooit hadden gezien: een centrale held die zich in het spectrum tussen goed en kwaad begeeft. Leone heeft zich laten inspireren door de Japanse cinema, vooral Yojimbo. Deze film doet er een schepje bovenop en wordt, mede door de muziek van Ennio Morricone en het klassieke onderkoelde spel van Clint Eastwood, een klassieker.

A Fistful of Dollars (1964) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op zaterdag 6 augustus om 20.00 uur te zien op RTL 7. Je kunt de film ook streamen via onder meer Viaplay.

Actuele video's

Meer actuele video's