Wereldberoemde western For a Few Dollars More zaterdag te zien op RTL 7

Wereldberoemde western For a Few Dollars More zaterdag te zien op RTL 7
Het onderkoelde van Eastwood op zijn best

Kijktip :

De Italiaanse filmregisseur Sergio Leone wordt voornamelijk herinnerd om zijn legendarische westerns The Good, the Bad and the Ugly en Once Upon a Time in the West, maar vlak daarvóór leverde hij met For a Few Dollars More ook al een briljante film af. De film is zaterdag te zien op RTL 7 en je kunt For a Few Dollars More streamen via onder meer Viaplay.

Het verhaal
For a Few Dollars More (originele titel: Per qualche dollaro in più) gaat over de psychopathische moordenaar 'El Indio' (gespeeld door Gian Maria Volonté), die ontsnapt uit de gevangenis. Hij begint samen met zijn bende aan een plan om een zwaarbewaakte bank te beroven. Twee rivaliserende premiejagers, de Man Zonder Naam (Clint Eastwood) en kolonel Douglas Mortimer (Lee Van Cleef), besluiten hun krachten te bundelen om samen de bende op te rollen. Het mondt uit in een keiharde confrontatie tussen de rivalen.

Bron: United Artists

Beoordeling bij Gids.tv: ★★★★½
In het werk van Sergio Leone wordt For a Few Dollars More nog weleens vergeten. Het was de middelste film uit de 'Dollars-trilogie', maar doet bijna niet onder voor A Fistful of Dollars en The Good, the Bad and the Ugly. Niettemin is ook deze film een pareltje, wederom dankzij de schitterende muziek van Ennio Morricone en het bekende, heerlijk onderkoelde spel van hoofdrolspeler Clint Eastwood. De Amerikaan week uit naar Italië om zijn carrière een boost te geven, en we kunnen achteraf wel stellen dat dat met de westerns van Sergio Leone prima gelukt is.

For a Few Dollars More (1965) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is op zaterdag 6 juni om 20.00 uur te zien op RTL 7. Ook kun je de film streamen via onder meer Viaplay.

Actuele video's

Meer actuele video's