Documentaire Freddie Mercury: The final act is woensdag te zien op NPO 3

Documentaire Freddie Mercury: The final act is woensdag te zien op NPO 3
Achter de schermen bij Freddie tribute

Kijktip :

Op 24 november vorig jaar was het precies dertig jaar geleden dat de legendarische Queen-zanger Freddie Mercury (1946-1991) aan de gevolgen van aids overleed. In de documentaire Freddie: The Final Act, woensdag te zien op NPO 3, zijn de laatste jaren van Mercury op ontroerende wijze vastgelegd.

Freddie: The Final Act gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Ziekte
In Freddie: The Final Act wordt veel tijd en aandacht ingeruimd voor de worsteling van Freddie Mercury met de ziekte aids. Het zegt veel dat hij pas op de dag voor zijn overlijden de geruchten hierover publiekelijk bevestigde. Deze geruchten bereikten een hoogtepunt na het verschijnen van de videoclip bij 'These Are the Days of Our Lives', waarin een broodmagere Mercury te zien was.

Muziek
Tot het laatste moment wilde Freddie Mercury muziek blijven maken en de documentaire Freddie: The Final Act laat zien hoe hem dat is gelukt, maar ook wat dat van hem heeft gevergd. Het tweede deel van de film belicht het herdenkingsconcert in 1992 dat zijn muzikale vrienden verzorgden, als een eerbetoon aan Freddie.

De documentaire Freddie: The Final Act is woensdag 10 augustus om 21.10 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de docu Freddie: The Final Act terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's