Prachtig coming of age drama Lady Bird zie je vrijdag op Net5

Prachtig coming of age drama Lady Bird zie je vrijdag op Net5
Ode aan moeders en dochters met Saoirse Ronan in topvorm

Kijktip :

Saoirse Ronan is een jonge actrice in opkomst. We gaan haar binnenkort zien in See How They Run, maar ze beleefde haar grootste succes met de prachtige film Lady Bird. Je ziet de film vrijdag op Net5 en je kunt Lady Bird ook streamen via onder meer Prime Video en Pathé Thuis.

Fly Away Home
Het verhaal van Lady Bird speelt zich af in Californië, 2002. De 17-jarige Christine 'Lady Bird' McPherson is een rebelse leerling die op het punt staat af te studeren aan haar conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht haar familie en thuisstad Sacramento.

Bron: Universal Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
De jonge actrice Saoirse Ronan (op het moment van filmen pas 23 jaar oud) is fantastisch in deze film. Je ziet exact wat regisseur Greta Gerwig met dit verhaal wil. De film maakt zo hier en daar een paar verkeerde keuzes, maar toch is dit een prachtige mix tussen feel good en drama. De vijf nominaties voor de Academy Awards waren dan ook meer dan verdiend, en het is jammer dat ze er niet eentje hebben weten te verzilveren.

Cast
Naast Saoirse Ronan (The Grand Budapest Hotel) en Laurie Metcalf (JFK) zijn ook Timothée Chalamet (Call Me by Your Name) en Lucas Hedges (Manchester by the Sea) te zien. Deze productie is geregisseerd door Greta Gerwig (Little Women).

Lady Bird (2017) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op vrijdag 12 augustus rond 22.50 uur te zien op Net5. Genre: komedie, drama. Tijdsduur: 94 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's