Indrukwekkend filmdrama The Edge of Heaven woensdag te zien op Canvas

Indrukwekkend filmdrama The Edge of Heaven woensdag te zien op Canvas
Veelgeprezen film van Fatih Akin

Kijktip :

De Duits-Turkse regisseur Fatih Akin heeft deze eeuw gestaag gewerkt aan een uitstekende reputatie onder filmcritici. In 2007 kreeg hij veel lof voor zijn indrukwekkende drama The Edge of Heaven (originele titel: Auf der anderen Seite). Deze prachtige film is woensdag 17 augustus te zien op Canvas.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Nejat lijkt de keuze van zijn vader Ali, een weduwnaar, af te keuren als die de prostituee Yeter bij hem laat intrekken. Maar als hij ontdekt dat Yeter geld naar Turkije stuurt voor de studie van haar dochter Ayten, krijgt hij meer sympathie voor haar. Als Yeter opeens overlijdt, reist Nejat naar Istanbul om haar dochter te zoeken. Maar de politieke activiste Ayten is op de vlucht voor de Turkse politie en is al in Duitsland. Ze vindt onderdak bij haar vriendin Lotte. Als Ayten wordt gearresteerd wordt ze uitgeleverd aan de Turkse autoriteiten. Lotte reist haar achterna in een poging Ayten te bevrijden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met het prachtige The Edge of Heaven won Fatih Akin de Prix du Scénario op het Filmfestival van Cannes. Dit illustreert goed de grootste kracht van de film, want het script van Akin bevat vele fraaie dialogen én een goed doortimmert plot met een buitengewoon prettig tempo. Ook het acteerwerk van de Turkse cast is uitstekend. Veel critici plaatsten The Edge of Heaven dan ook op hun lijstje met beste films van het jaar 2007.

The Edge of Heaven (2007) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is woensdag 17 augustus om 22.30 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 123 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's