Deze films komen in september 2022 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in september 2022 in de Nederlandse bioscopen
Met Ticket to Paradise en veel meer

Film :

Deze maand (september 2022) verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. Met onder andere Julia Roberts en George Clooney in de romantische komedie Ticket to Paradise en ijzingwekkende horror Smile. Maar er is meer, veel meer. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Fall (1 september)

Bioscoop

Bron: Lionsgate
Heb je ook maar een beetje hoogtevrees, dan is dit er eentje die je beter kan overslaan... De beste vrienden Becky en Hunter bevinden zich op de top van een 2.000 meter hoge radiotoren. Een Britse en Amerikaanse thriller met veel gillende acteurs die vechten voor hun leven. Lees hier waar je de film Fall kunt kijken.

The Princess (1 september)

Bioscoop

Bron: HBO
In deze documentaire wordt het verhaal van Prinses Diana verteld aan de hand van contemporaine archiefstukken, waardoor een meeslepend verhaal ontstaat van haar leven en dood. De film belicht ook hoe de houding van het publiek tegenover de Britse monarchie was, en nog steeds is. Lees hier waar je de film The Princess kunt kijken.

Firebird (1 september)

Bioscoop

Bron: Roadside Attractions
Een verboden liefde staat centraal in een film waarin de regenboogvlag trots wappert. Een waargebeurd verhaal over de jonge soldaat Sergej die tot zijn oren verliefd wordt op gevechtspiloot Matvejev tijdens de Koude Oorlog. Aangrijpende tragedie met een paar zeer sensuele momenten. Een aanrader. Lees hier waar je de film Firebird kunt kijken.

Orphan: First Kill (1 september)

Bioscoop

Bron: Paramount Players
Esther 's angstaanjagende saga gaat verder in deze prequel op de originele en schokkende horrorhit Orphan. Nadat ze een briljante ontsnapping uit een psychiatrische inrichting heeft georkestreerd, reist Esther naar Amerika door zich voor te doen als de vermiste dochter van een rijke familie. Lees hier waar je de film Orphan: First Kill kunt kijken.

Bodies Bodies Bodies (8 september)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Trotser kan je ons kikkerlandje niet maken als niemand minder dan de Nederlandse actrice en regisseur Halina Reijn een grote Amerikaanse horrorkomedie maakt met een paar hele grote namen. Zo zijn Amandla Stenberg én Pete Davidson in deze bloederige productie te zien. Lees hier waar je de film Bodies Bodies Bodies kunt kijken.

See How They Run (15 september)

Bioscoop

Bron: Searchlight Pictures
Een wanhopige Hollywood-filmproducent wil van een populair toneelstuk een film maken. Wanneer leden van de productie worden vermoord, komen de vermoeide inspecteur Stoppard (Sam Rockwell) en rookie Constable Stalker (Saoirse Ronan) in actie. Lees hier waar je de film See How They Run kunt kijken.

Wolf (15 september)

Bioscoop

BNNVARA
Het was groot nieuws in Nederland: de wolf is terug in ons land. Zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit Nederland verdween. Regisseur Cees van Kempen heeft een opzienbarende natuurfilm gemaakt die geheel in het teken staat van de terugkeer van dit prachtige dier. Niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk verzorgt de voice over.

Soof 3 (15 september)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Wat een pech, wat een pech! voor deze ontzettend leuke romcom met actrice Lies Visschedijk en Fedja van Huêt die keer op keer uitgesteld werd door het ellendige virus. Eindelijk is het dan zover en gaat deze film toch feestelijk in première. De trailer ziet er veelbelovend uit met naast een lach ook absoluut een traan. Lees hier waar je de film Soof 3 kunt kijken.

Moonage Daydream (15 september)

Bioscoop

Bron: Neon
Deze bijzondere documentaire belicht het leven en het genie van David Bowie, een van de meest productieve en invloedrijke artiesten van onze tijd. Verteld door middel van sublieme, caleidoscopische, nooit eerder vertoonde beelden, in wereldberoemde optredens en muziek. Lees hier waar je de film Moonage Daydream kunt kijken.

Don't Worry Darling (22 september)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Pictures
Terwijl zanger Harry Styles inmiddels de hele wereld heeft ingepakt met zijn uitzinnige en waanzinnige concerten, zijn we nog niet van deze man af. Ook als acteur timmert dit multi-talent lekker aan de weg. Samen met actrice Florence Pugh speelt Styles in deze vileine thriller het koppel Alice en Jack Chambers. Lees hier waar je de film Don't Worry Darling kunt kijken .

The Good House (29 september)

Bioscoop

Bron: Lionsgate
Terwijl Alien-actrice Sigourney Weaver het vreselijk druk heeft om in ballenpak op de set van alle nieuwe Avatar-films te verschijnen heeft deze prachtige vrouw ook nog tijd voor deze nieuwe tragiekomedie. Een glas wijn staat centraal in deze film en oude liefde roest zeker niet. Lees hier waar je de film The Good House kunt kijken.

Smile (29 september)

Bioscoop

Bron: Paramount Pictures
Met een trailer die je al de stuipen op het lijf jaagt, kunnen weer huiveren in deze psychologische horror met een glimlach met spierwitte tanden. De hoofdrol is voor Sosie Ruth Bacon, jawel de dochter van acteur Kevin Bacon. Tip: kijk de trailer niet, en de verrassingen en horror zijn nog groter. Lees hier waar je de film Smile kunt kijken.

Ticket to Paradise (29 september)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Hekkensluiter is een nieuwe romantische komedie met de inmiddels acteurveteranen Julia Roberts (54) en George Clooney (61) in de hoofdrol. Regisseur Ol Parker (Mamma Mia! Here We Go Again) weet er zeker een feestje van te maken met de nodige drama. Al hopen we nu niet dat er gezongen wordt. Lees hier waar je de film Ticket to Paradise kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's