Vanavond op tv: heftige docu Gabby Petito: de moord die de wereld in haar greep hield

Vanavond op tv: heftige docu Gabby Petito: de moord die de wereld in haar greep hield
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 17 augustus

Kijktip :

Vanavond kunnen we bij Net5 kijken naar de documentaire Gabby Petito: de moord die de wereld in haar greep hield. De 22-jarige Gabby Petito trok er in juli 2021 op uit met haar verloofde Brian Laundrie. Met een busje begonnen ze aan een roadtrip door de Verenigde Staten, die op een gruwelijke manier eindigde. Zie hieronder alle tv-tips van Gids.tv voor woensdag 17 augustus.

Lees verder onder de video.

Dramafilms
Een andere docu: Licht. Kunnen we zien op NPO 2. Hierin volgen we de voorbereidingen van de Nationale Opera, het Holland Festival, het Koninklijk Conservatorium en de Stockhausen Foundation voor de opvoering van het stuk Licht van Karlheinz Stockhausen. Liever een dramafilm kijken? Dan kun je kiezen tussen What's Love Got to Do With It en Auf der anderen Seite. Voetballiefhebbers kunnen zappen naar RTL 7 voor Dinamo Kiev - Benfica (play-off Champions League). Bekijk alle tv-tips hieronder.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmdrama: What's Love Got to Do with It

RTL 8
20:28 uur

De jonge zangeres Anna Mae Bullock wordt in What's Love Got to Do with It ontdekt door popster Ike Turner. Ze worden verliefd, trouwen en krijgen een kind. Ondertussen bloeit Anna Mae, onder de artiestennaam Tina Turner, op als zangeres. Maar privé gaat het een stuk minder voorspoedig. Ike is verslaafd aan alcohol en drugs en wordt steeds gewelddadiger.

Docu: Gabby Petito - de moord die de wereld in haar greep hield

NET 5
20:30 uur

De documentaire Gabby Petito: de moord die de wereld in haar greep hield duikt in een schokkend verhaal. Eind augustus verdween Petito spoorloos, waarna social media al snel op de zaak dook. Het hele drama ontvouwde zich op internet, dat geschokt reageerde toen de stoffelijke resten van Petito op 19 september werden ontdekt. Vervolgens verdween ook Laundrie van de aardbodem; zijn lichaam werd op 20 oktober gevonden, waarna werd vastgesteld dat de man zelfmoord had gepleegd.

Live: Dinamo Kiev - Benfica (play-off Champions League)

RTL 7
20:53 uur

In de laatste ronde vóór de groepsfase van de Champions League, de play-offs, wordt gestreden om een ticket voor het miljoenenbal. Vanavond is de wedstrijd Dinamo Kiev - Benfica vanaf 21.00 uur live te zien op RTL 7.

Summerschool: Marcel Levi over virussen

NPO 1
21:38 uur

Prof. dr. Marcel Levi vergaarde gedurende de coronapandemie grote bekendheid. Niet alleen was hij ziekenhuisdirecteur in Londen, ook schoof hij regelmatig aan in talkshows om te praten over het Nederlandse coronabeleid. Vanavond geeft hij in Summerschool college over virussen.

Docu: Licht

NPO 2
22:10 uur

Vanavond is op NPO 2 de documentaire Licht te zien. Hierin volgen we de voorbereidingen van de Nationale Opera, het Holland Festival, het Koninklijk Conservatorium en de Stockhausen Foundation voor de opvoering van het stuk Licht van Karlheinz Stockhausen.

Filmdrama: Auf der anderen Seite

Canvas
22:32 uur

In het Duits-Turkse drama Auf der anderen Seite gaat een man op zoek naar de dochter van zijn overleden stiefmoeder. De liefde, de dood en het kwaad – de Turks-Duitse regisseur Fatih Akin koos geen luchtige onderwerpen voor zijn trilogie.

Actuele video's

Meer actuele video's