Fantastische comedy The Death of Stalin zondag te zien op Canvas

Fantastische comedy The Death of Stalin zondag te zien op Canvas
Ook te streamen via Prime Video en Pathé Thuis

Kijktip :

De Britse regisseur Armando Iannucci is het brein achter politieke comedy's als In the Loop (2009) en Veep (2012-2019). Het was natuurlijk een kwestie van tijd voor hij in de geschiedenis zou gaan graven en dat deed hij op fantastische wijze met The Death of Stalin. Deze geweldige comedy is zondag te zien op Canvas en je kunt The Death of Stalin streamen via Prime Video en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
In de nacht van 2 maart 1953 krijgt Jozef Stalin een beroerte. Stalin, "de vader van de mensen", regeerde met absolute macht over het volk van de Sovjet-Unie. Twee dagen later werd hij dood verklaard. In deze twee roerige dagen heerst er een hevige concurrentiestrijd voor het verkrijgen van de hoogste macht. Stalins ministers bakkeleien over de controle; sommigen willen veranderingen in de Sovjet-Unie, anderen hebben meer sinistere motieven. Wat volgt zijn twee dagen van grote waanzin, perversiteit, onmenselijkheid en lichte paniek.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Een satire over de Russische politiek, die een uniek kijkje achter de deuren van het Kremlin biedt? Het klinkt als een gewaagde onderneming, maar in de handen van Iannucci levert het een klein meesterwerkje op. Niemand anders kan de potsierlijkheid van machtshonger in de politiek zó fenomenaal tot leven roepen als hij. In The Death of Stalin krijgt Iannucci de beschikking over een sublieme cast, maar ook de art direction en de kostuums zijn prachtig verzorgd.

Cast
Naast Steve Buscemi (Fargo) en Simon Russell Beale (Thor: Love and Thunder) zijn ook Paddy Considine (The Bourne Ultimatum), Rupert Friend (The French Dispatch), Jason Isaacs (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2), Olga Kurylenko (Quantum of Solace) en Michael Palin (A Fish Called Wanda) te zien in The Death of Stalin. Deze film is geregisseerd door Armando Iannucci.

The Death of Stalin (2017) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is zondag 21 augustus om 22.40 uur te zien op Canvas. Genre: comedy, geschiedenis. Speelduur: 107 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's