Serierecensie: House of the Dragon begint sterk met het schitterende Westeros als decor

Serierecensie: House of the Dragon begint sterk met het schitterende Westeros als decor
Serie ademt voorganger Game of Thrones

Film :

Vanaf 22 augustus staat de eerste aflevering van House of the Dragon op HBO Max. Het is best een grote taak voor een serie om het immens succesvolle Game of Thrones op te volgen, maar deze serie moet dat lot ondergaan. Lees hier onze eerste indruk van House of the Dragon.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Targaryens
De Targaryen-dynastie is op het absolute toppunt van zijn macht, met meer dan 15 draken onder hun juk. De meeste rijken - echt en ingebeeld - brokkelen af van zulke hoogten. In het geval van de Targaryens begint hun langzame val bijna 193 jaar vóór de gebeurtenissen van Game of Thrones, wanneer koning Viserys Targaryen breekt met een eeuw traditie door zijn dochter Rhaenyra tot erfgenaam van de IJzeren Troon te benoemen.

Milly Alcock als Rhaenyra Targaryen in 'House of the Dragon'. Bron: HBO Max

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 82% | IMDb ★ 9,0

Deze recensie gaat over de eerste aflevering van House of the Dragon.

We denken dat heel veel mensen heel veel zin hebben in een reisje naar Westeros, een plaats die er ook in House of the Dragon weer wonderschoon en geweldig uitziet. De nieuwe personages zijn - op het eerste gezicht - interessant en van politieke intriges blijft ook deze serie niet gespaard. De wolf in schaapskleren zien we natuurlijk al wel redelijk snel aankomen, maar dat is in dit geval ook niet zo erg. Zowel de oude als de jonge versies van bepaalde karakters zijn goed genoeg om de serie te dragen. Vooral door de uitleg in de eerste aflevering is het af en toe wat rommelig, maar als we eenmaal bij het einde zijn aangekomen is er al een hoop duidelijk. Het voelt door het goed gesponnen verhaal alsof je naar een goede film zit te kijken, en dat is een compliment. Een sterke opening, maar niet eentje die zodanig indruk maakt dat we niet kunnen wachten op de volgende. 4 sterren.

Cast
Naast Paddy Considine (Peaky Blinders) en Olivia Cooke (Sound of Metal) zijn onder anderen Matt Smith (Morbius) en Rhys Ifans (The King's Man) in deze serie te zien. Deze productie is ontwikkelt door Ryan J. Condal en George R.R. Martin.

Vanaf 22 augustus 2022 is elke maandag een nieuwe aflevering van House of the Dragon te streamen op HBO Max. Genre: fantasie, drama. Totaal aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's