Docuserie Terror at the Games: Munich '72 vanaf maandag te zien op NPO 2

Docuserie Terror at the Games: Munich '72 vanaf maandag te zien op NPO 2
Olympische Spelen opgeschrikt door terreuraanslag

Kijktip :

Op 5 september is het vijftig jaar geleden dat Palestijnse terroristen het Israëlische Olympische team tijdens de Spelen in München gijzelden. Een bevrijdingspoging mislukte volledig: alle Israëlische gegijzelden en de meeste Palestijnse terroristen werden gedood. De documentaireserie Terror at the Games: Munich '72 onderzoekt de gijzeling en de achtergronden.

Terror at the Games: Munich '72 gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Live
Het 23 uur durende drama van de gijzeling en de bevrijdingsactie werd wereldwijd live uitgezonden. De Israëlische regering weigerde elke deal met de Palestijnse terroristen. Uiteindelijk besloot de Duitse politie om de gijzelnemers in een val te lokken. Maar rond middernacht culmineerde de aanslag in een schietpartij op het militaire vliegveld Fürstenfeldbruck waarbij vijf terroristen en alle Israëlische gijzelaars om het leven kwamen. Er is nog veel onduidelijk over deze laatste akte van de gebeurtenissen.

Terreurgroep
In de eerste aflevering is te zien hoe München aan de vooravond van de Olympische Spelen van 1972 gasten uit de hele wereld verwelkomt. Israëlische atleten, waaronder Holocaustoverlevende Shaul Ladany en acht leden van de Palestijnes terreurgroep Black September - waaronder twee met de codenamen Samer en Tarzan -, reizen naar München. In de nacht van vijf september zullen hun wegen elkaar in het Olympische dorp op tragische wijze kruisen.

De docuserie Terror at the Games: Munich '72 is vanaf maandag 29 augustus tot en met donderdag 1 september dagelijks rond 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Terror at the Games: Munich '72 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV