Nieuw seizoen 2 voor 12 vanaf vrijdag 1 september te zien op NPO 2

Nieuw seizoen 2 voor 12 vanaf vrijdag 1 september te zien op NPO 2
Kennisquiz is Nederlands tv-icoon

Kijktip :

Dit najaar is kennisquiz 2 voor 12 weer te zien op NPO 2. Vrijdag (2 september) begint het nieuwe seizoen, dat uiteraard weer onder leiding staat van Astrid Joosten - hét gezicht van dit programma. Weten de duo's in de studio het sleutelwoord te raden?

2 voor 12 gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Tv-klassieker
2 voor 12 wordt al vanaf 1971 uitgezonden en is dan ook een echte Nederlandse tv-klassieker. De quiz maakt zijn naam helemaal waar: twaalf vragen voor twee kandidaten. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.

Opzoeken
De uitspraak "dat zoeken we op" is onlosmakelijk met deze quiz verbonden, want kandidaten mogen sommige antwoorden opzoeken in boeken of op de computer. Fragmenten, foto's en animaties van studenten van de HKU geven de vragen net even dat speciale 2 voor 12-tintje. Meespelen vanaf de bank is natuurlijk mogelijk!

Het nieuwe seizoen van 2 voor 12 is vanaf vrijdag 2 september wekelijks rond 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van 2 voor 12 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's