Beeldschone fantasyfilm Edward Scissorhands vrijdag te zien op FOX

Beeldschone fantasyfilm Edward Scissorhands vrijdag te zien op FOX
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Al snel na de release van zijn debuutfilm Pee-wee's Big Adventure (1985) ontwikkelde regisseur Tim Burton een eigen stijl. Dat was al duidelijk in pareltjes als Beetlejuice (1988) en Batman (1989), maar dit kwam volledig tot wasdom met de beeldschone fantasyfilm Edward Scissorhands. Deze film is vrijdag te zien op FOX en je kunt Edward Scissorhands streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal FOX te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Een oma vertelt aan haar kleindochter waar de sneeuw vandaan komt. De sneeuwmaker heet Edward Scissorhands en woont in het kasteel hoog op de heuvel. Hij is de laatste, onafgewerkte creatie van een bizarre uitvinder die er jarenlang in zijn eentje leefde. Op een dag wil de deur-aan-deurverkoop maar niet lukken voor Peg. Wanneer ze om allerlei redenen door bijna al haar buurvrouwen wordt weggestuurd, blijft er haar maar één adres over: het kasteel. Na een steile rit komt Peg in een pracht van een tuin vol bloemen en planten. Binnen in het kasteel treft Peg de zonderlinge Edward aan.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Met Edward Scissorhands schotelen Tim Burton en scenarist Caroline Thompson ons een staaltje ongeëvenaarde filmmagie voor. Het verhaal voltrekt zich als een modern sprookje, maar met een duister tintje: Edward Scissorhands heeft scharen in plaats van handen en lijkt rechtstrooks weggelopen te zijn uit een horrorverhaal. Burton laat fantasy en romantiek echter de boventoon voeren en daarmee is Edward Scissorhands ook een film voor alle leeftijden. Pluspunten zijn het geweldige acteerwerk, de schitterende sets en kostuums én de iconische muziek van Danny Elfman.

Cast
Naast Johnny Depp (Alice in Wonderland) en Winona Ryder (Stranger Things) zijn ook Dianne Wiest (The Birdcage), Anthony Michael Hall (The Breakfast Club) en Kathy Baker (The Age of Adaline) te zien in Edward Scissorhands. Deze film is geregisseerd door Tim Burton (Big Fish).

Edward Scissorhands (1990) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is vrijdag 2 september om 22.00 uur te zien op FOX. Genre: fantasy, romantiek. Speelduur: 105 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's