Nieuw seizoen De neven van Eus vanaf zondag te zien op NPO 2

Nieuw seizoen De neven van Eus vanaf zondag te zien op NPO 2
Özcan Akyol reist door Turkije

Kijktip :

Zondag 4 september begint een nieuw seizoen van De neven van Eus op NPO 2. Vijf jaar na de eerste reeks vervolgt Özcan Akyol zijn zoektocht naar en door Turkije. In een poging de ziel van het immense land te doorgronden reist hij langs verschillende provincies en ontdekt de complexe samenstelling van deze republiek.

De neven van Eus gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Diversiteit
Waar Akyol in de eerste serie gegidst werd door zijn eigen familie bekijkt hij Turkije deze keer met een bredere blik, geholpen door lokale bewoners: "Ik wil de Nederlandse kijker kennis laten maken met de enorme diversiteit van Turkije. De smeltkroes van culturen, religies en etnische groepen verklaart een hoop over Turkse elementen die inmiddels óók onderdeel van de Nederlandse cultuur zijn geworden."

Vluchtelingen
De eerste aflevering gaat over vluchtelingen. Turkije vangt veel Syrische vluchtelingen op; tien jaar geleden nog met open armen, maar dat is nu wel anders. Akyol reist naar havenstad Mersin, waar zijn ouders vroeger een zomerhuis hadden. Zijn moeder wil er niet meer wonen en noemt de kustplaats nu 'Klein Aleppo'. De gastvrijheid heeft plaatsgemaakt voor achterdocht en zelfs vreemdelingenhaat.

Het nieuwe seizoen van De neven van Eus is vanaf zondag 4 september wekelijks om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De neven van Eus terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's